Parasport Danmark logo hvid.png

Parasport nr. 2 - juni 2022

Herunder kan du finde alle artikler i Parasport-medlemsbladet fra årets anden udgave af bladet.

Parasport nr. 2 - juni 2022

Leder
Kommunal støtte til sportshjælpemidler er et lotteri – og vinderchancerne er blevet mindre

Kort Sport
Korte parasportsnyheder

Dansk taekwondoduo bag ukrainsk redningsaktion
Med hjælp fra PL-guldvinder Lisa Kjær Gjessing og landstræner Bjarne Johansen er 13 ukrainske parataekwondokæmpere flygtet til Danmark – og kommet til EM.

Pletskud
Fra para-atlet til fotomodel

Ingen hjælp at få
Det er blevet langt sværere for idrætsudøvere med fysiske handicap at få økonomisk støtte fra kommunen til sportshjælpemidler. I værste fald betyder det, at mennesker med handicap helt opgiver at dyrke idræt. 

For elitær
At dyrke sport to gange om ugen var ifølge kommunen et ekstremt højt idrætsniveau. Derfor kunne Nikolaj Richelsen ikke få tilskud til en ny floorball-kørestol.

”Du kan bare gå til fitness”
Michael Løje fik et blankt afslag, da han ville søge om en motions-håndcykel, efter han fik et handicap. Du kan bare gå til fitness, lød det fra kommunen. 

”Man skal kende paragrafferne”
Lasse Bang-Thygesen måtte i ankestyrelsen for at få tilskud til en ny FrameRunner. Uden sin uddannelse i administration er han ikke sikker på, at det var lykkedes.

Succes i sigtekornet
Dansk paraskydning skal igen kunne blande sig i verdenstoppen. At man er på rette vej, blev bevist med Jens Frimanns EM-sølv i marts. Parasport mødte medaljevinderen til træning i Talentcenter Øst.  

Store festivaløjeblikke
Kom med til Special Olympics Idrætsfestival i Kolding, hvor flere end 1.200 idrætsudøvere med udviklingshandicap dystede og festede.

Fede festivalfotos
Fotograf Lasse Lagoni var rundt ved alle 12 idrætter ved Special Olympics Idrætsfestival i Kolding, for at forevige både kampe og kærlige kram. Her er et udvalg af de bedste billeder.

Sjov sundhed
Bowleren Alice Ravn-Clasen har tabt 15 kilo på under et halvt år. Parasport tog med hende til sundhedstjek på Idrætsfestivalen i Kolding.

Livlig debat på sundhedskonference
Hvordan styrker vi sundheden for mennesker med udviklingshandicap? Det var temaet for Parasport Danmark og Lev’s sundhedskonference i Kolding.

Frivillig IFORM
For badmintontræner Maria M. Sorribes er det vigtigt, at alle mennesker har mulighed for at opleve glæden ved sport.

Verdensklasse i Herning
Der vil være plads til 3000 tilskuere ved VM i Paradressur i Herning, der afholdes sammen med tre almen-ride-discipliner. Målet er at afholde de bedste verdensmesterskaber nogensinde. 

Repræsentantskabsmødet ’22: Fremtiden er samarbejde
Kåring af årets ildsjæl, valg til udvalgsposter og præsentation af nye strategispor med fokus på samarbejde, var nogle af temaerne for repræsentantskabsmødet 2022.

Rekruttering, rekruttering, rekruttering 
Vi spurgte fire delegerede på årets repræsentantskabsmøde om, hvilke udfordringer de ser for fremtidens parasport. Ét svar gik igen.

Mona blev årets ildsjæl
I snart 30 år har Mona Bober som frivillig i Bowlingklubben Trippel været med til at skabe et unikt rum for børn, unge og voksne med særlige behov.

Siden sidst
Korte nyheder fra parasportens verden.

#ungogstolt: Fredag, fodbold og fællesskab
Hver fredag eftermiddag tørner 16-årige Gustav Lillienskjold ud på fodboldbanen sammen med andre unge med særlige behov. Det giver selvtillid, glæde og stolthed hos både Gustav og hans mor.