Parasport Danmark logo hvid.png

Snooker

Snooker er et meget populært spil for handicappede. Snooker kan spilles af mennesker med alle former for handicap, bortset fra blinde, dog kan svagtseende godt spille. Der findes hjælpemidler, så både kørestolsbrugere og amputerede også kan spille snooker. Der spilles i lokaler, hvor der er gode adgangsforhold for gangbesværede og kørestolsbrugere.

Herhjemme finder der ingen klassifikation af spillere sted, det vil sige, at man ikke inddeler spillere i klasser efter handicap, hvilket man gør ved internationale stævner.

På nationalt plan skelnes kun mellem stående og siddende spillere, der opfylder Parasport Danmarks mindstehandicap-krav, samt åbne rækker for herrer og damer.

Stævner

Der afholdes to regionsmesterskaber inddelt i region øst og region vest. Her kvalificerer de tre bedst placerede i hver række sig til Forbunds Mesterskaberne. Til Forbunds Mesterskaberne konkurreres der i følgende kategorier: damer/herrer siddende, damer/herrer stående og damer/herrer åben. Regionsstævnerne henvender sig både til bredde og elite.

 

label