Parasport Danmark logo hvid.png

Kørestolscurling

Man kan spille kørestolscurling i alle aldre, det eneste krav er, at man har nok bevægelighed i armene og overkroppen til at skubbe stenene med en stang, der kaldes en stick.

Kørestolscurlings regler ligger meget tæt op ad almindelig curling. Der er dog nogle modificerede regler, der skal tilgodese spillernes særlige forhold. For at kunne spille curling, behøver man ikke en speciel kørestol, men man kan bruge sin egen.

Kørestolscurling spiller i kamp

Kørestolscurling er en holdsport, hvor det sociale er væsentligt. Når en spiller sender stenen mod huset i modsatte ende, vil der i mange tilfælde sidde en medspiller bagved og holde spillerens stol, så stolen ikke rykker sig ved sætningen af stenen. Det giver spilleren, der sætter stenen, en følelse af tryghed samt en følelse af, at man støtter hinanden på holdet.

 

Særlige regler 

Et curlinghold består af fire spillere, samt en reserve. I mesterskaber og internationale turneringer for kørestolscurlere skal begge køn være repræsenteret blandt de fire spillere på banen.

Kørestolscurlere kan sætte deres sten fra stolen med sticks, som er en forlænger, der er lavet til curlere, med et hoved der passer omkring stenens håndtag. Der må ikke fejes for stenen i kørestolscurling. I mesterskaber og internationale turneringer for kørestolscurlere, spilles der otte ender, hvor der typisk spilles ti ender for gående. 

 

KONTAKT

Idrætskoordinator Per Christensen
Mail: per.christensen1@mail.dk
Tlf: 60 64 29 07

Idrætskontakt Lasse Eriksen
Mail: ler@parasport.dk
Tlf: 40 11 72 14

Hvem skal du kontakte?
Idrætsudvalget står for administration og udvikling af idrætterne i Parasport Danmark og er den primære kontakt for medlemsklubber og personer, der har spørgsmål om fx turneringsvirksomhed og landsholdsaktiviteter, som ikke har elitestatus, regler og informationer samt budgetter og landsmøder.
De fleste idrætter uden et idrætsudvalg får udpeget en idrætskoordinator, der i samarbejde med klubber og idrætskontakten varetager idrætsudvalgets funktioner.
Idrætskontakten er idrætsudvalgets primære indgang til Parasport Danmarks organisation og kontakt ift. landsholdsaktiviteter med elitestatus.

REGLER OG NYTTIGE LINKS

Download reglerne til kørestolscurling i Word-format her.

Download reglerne til kørestolscurling i PDF-format her. 

 

 

 

Paralympic Sports A-Z: Kørestolscurling