Parasport Danmark logo hvid.png

#ungogstolt: Fredag, fodbold og fællesskab

Hver fredag eftermiddag tørner 16-årige Gustav Lillienskjold ud på fodboldbanen sammen med andre unge med særlige behov. Det giver selvtillid, glæde og stolthed hos både Gustav og hans mor.

#ungogstolt: Fredag, fodbold og fællesskab
Foto: Signe Sjølund

Tekst: Signe Sjølund

Det startede med en ”Ny i Parasport”-brochure hos Børneterapien, der reklamerede med idrætstilbud for børn og unge med handicap og særlige udfordringer gennem Parasport Danmark. Den gjorde Susanne Lillienskjold nysgerrig, for hun havde længe ledt efter et sportsfællesskab, som hendes fodboldglade søn kunne være en del af.

- Jeg gik længe og overvejede, om det var noget for Gustav. En dag fik jeg endelig ringet, og så gik det stærkt. Jeg fortalte, at Gustav var meget glad for fodbold, men at han havde nogle udfordringer, der skulle tages hensyn til.

Gustav har infantil autisme og ADD, der er en opmærksomhedsforstyrrelse. Og netop de udfordringer er der fra dag et blevet taget højde for hos Københavns Idrætsforening For Udviklingshandicappede (KIFU), hvor Gustav Lillienskjold sammen med ca. 10 andre boldglade drenge træner hver fredag.

- KIFU er en helt fantastisk klub, der udover motion og socialt samvær, giver Gustav selvtillid, fordi han her føler, at han kan præstere og udleve sin store passion. Det giver ham følelsen af at være en del af et hold, og han glæder sig hver eneste uge til træning, siger Susanne Lillienskjold.

Hos hovedpersonen selv er der også en stor glæde at spore, når emnet falder på favoritsporten:

- Det giver mig en rigtig god følelse at spille fodbold, og jeg drømmer om at komme ud og spille kamp mod andre, siger Gustav Lillienskjold.  

Sammenhold på sidelinjen
Det er ikke kun blandt spillerne på banen, der er et stort sammenhold. Også ude på lægterne er der smil og højt humør. Fodboldtræningerne har givet forældregruppen et frirum til at mødes og tale med andre, der står overfor nogle af de samme udfordringer i hverdagen. Et fælles mødested, hvor succeser, milepæle og opture fejres. 

- Det har givet mig enormt meget at møde ligesindede, der heller ikke har kunnet finde det rette idrætstilbud til deres børn. Nogle gange glemmer vi helt at kigge på vores drenge på banen, for vi er så optagede af at dele oplevelser og erfaringer med hinanden. Fodbolden har givet os begge enormt mange ting på så mange planer, siger Susanne Lillienskjold.

Ny i Parasport?
Leder du efter sociale fællesskaber med sport i fokus, og har du brug for hjælp til at finde det rette idrætstilbud? Parasport Danmarks initiativ ’Ny i Parasport’ står klar til at hjælpe med dine ønsker og behov.,

Vil du høre mere om mulighederne kontakt idrætskonsulent Stine Sloth Jensen på ssj@parasport.dk eller tlf. 6118 5703

Du kan også læse mere ved at scanne denne QR-kode