50 Års Jubilæumslogo 1971 2021 Bredformat Lys

Fodbold

Danmarks nationalsport er også populær i pararegi, hvor der er tilbud til spillere med udviklingshandicap og med lettere fysiske handicap. 

Du kan spille fodbold, uanset om du er barn eller voksen, dreng eller pige. På fodboldbanen udfordres du taktisk, teknisk og fysisk, og som i andre holdidrætter er det sociale og sammenholdet en stor del af fornøjelsen ved sporten.

Parafodbold spilles efter de almindelige fodboldregler, med enkelte mindre justeringer.

Klasser og turneringer
Parasport Danmarks turnering for spillere med udviklingshandicap er opdelt i fire seniorrækker og to ungdomsrækker, U-15 og U-19. Der spilles hhv. 7-mandsfodbold og 5-mandsfodbold alt efter rækkens niveau. Udvalgte hold for både herrer og damer deltager i internationale Special Olympics-turneringer. For spillere med udviklingshandicap er der rigtig mange klubtilbud, både i paraklubber og i almene fodboldklubber.

Fodbold for spillere med lettere fysiske handicap er især populært for personer med cerebral parese (spasticitet), og her spilles på 7-mandshold. De bedste spillere har mulighed for at blive udtaget til landsholdet og deltage i internationale turneringer. I internationale kampe skal spillerne klassificeres efter graden af handicap i tre forskellige klasser.

Der er relativt få klubhold for spillere med lettere fysiske handicap, men mange spillere deltager enten på almene hold eller på hold for spillere med udviklingshandicap. Til gengæld er der et aktivt ungdomsmiljø med egen miniturnering og et ungdomshold, som er en del af Parasport Danmarks Unge Atleter i Front-satsning.

Andre former for parafodbold
Kørestolsfodbold (også kaldet Powerchair Football) spilles af personer, der bruger elkørestol og er organiseret som en separat idræt under Parasport Danmark. Læs mere om denne sport i fanen under 'Powerchair Football'.

Blindefodbold er fodbold målrettet personer med synshandicap. Der spilles på 5-mandshold med en klokke i fodbolden. Idrætten er pt. ikke udbredt i Danmark.

KONTAKT

Idrætsudvalget ved Stig Strand
Mail: stisse1968@gmail.com 
Tlf: 22 96 91 85

Idrætskoordinator (CP-fodbold) Stine Østergaard Kyed
Mail: soea89@hotmail.com
Tlf: 60 61 07 48

Idrætskontakt Stine Sloth Jensen
Mail: ssj@parasport.dk 
Tlf: 61 18 57 03

Hvem skal du kontakte?
Idrætsudvalget står for administration og udvikling af idrætterne i Parasport Danmark og er den primære kontakt for medlemsklubber og personer, der har spørgsmål om fx turneringsvirksomhed og landsholdsaktiviteter, som ikke har elitestatus, regler og informationer samt budgetter og landsmøder.
De fleste idrætter uden et idrætsudvalg får udpeget en idrætskoordinator, der i samarbejde med klubber og idrætskontakten varetager idrætsudvalgets funktioner.
Idrætskontakten er idrætsudvalgets primære indgang til Parasport Danmarks organisation og kontakt ift. landsholdsaktiviteter med elitestatus.

label