Parasport Danmark logo hvid.png

Goalball

Goalball er et dynamisk og intensivt holdspil for personer med et synshandicap. Goalball udfordrer spillerne både fysisk og mentalt og forbedrer deres motorik, styrke og orienteringsevne. I goalball er spillernes evne til at kommunikere og samarbejde væsentligt for oplevelsen og glæden ved spillet.

Goalball spilles af to hold, hvor hvert hold består af tre spillere, der er blændet af med en maske. Der spilles med en bold med bjælder i, der kastes langs gulvet, så det er muligt at høre og flytte sig efter bolden for at forhindre en scoring.

Goalball match ved EM

Goalball er en relativt lille idræt i Danmark, men der er klubber i de fleste af de største byer. Goalball har et aktivt miljø for børn og unge og er tilknyttet Parasport Danmarks børne- og ungesatsning Unge Atleter i Front.


Stævner
Goalball kan spilles af alle med et synshandicap, og den nationale turnering har både ungdoms- og seniorrækker. Der spilles nationalt på mixhold, og internationalt på kvinde- og herrehold. Danmark har et kvinde- og et herrelandshold, der deltager i internationale mesterskaber og konkurrencer.

KONTAKT

Peter Kock Hansen, kontaktperson i Parasport Danmark
Mail: pkh@parasport.dk
Mobil: 20 32 14 18

Susanne Have, formand for goalballudvalget
Mail: susannehave1@gmail.com
Mobil: 22 66 13 14

label