Parasport Danmark logo hvid.png

Bueskydning

Bueskydning appellerer bredt, og mange bliver dybt fascinerede af enkeltheden, koncentrationen, fordybelsen og rutinen i sporten.

Bueskydning er en sport, hvor personer fra alle handicapgrupper kan deltage. Der har indtil videre været flest deltagere med fysiske handicap, der har deltaget i konkurrencer på højt niveau, men på breddde- og klubniveau findes skytter fra alle handicapgrupper. Det er de lokale forhold og instruktørressourcerne i den enkelte forening, der afgør, hvem der kan deltage.

Bueskytter med handicap skyder på de samme afstande som ikke-handicappede skytter, og oftest foregår det som en integreret aktivitet i almindelige bueskytteforeninger. Der kan skydes både udendørs og indendørs. Et ufravigeligt krav er, at man efter oplæring skal kunne håndtere buen og skydningerne på forsvarlig vis. Her spiller både andres og egen sikkerhed en afgørende rolle.

Klassifikation
Skytterne er inddelt i grupper ud fra alder, køn og niveau, og afstandene man skyder på, følger disse inddelinger. Børn optages fra ca. syvårs-alderen, og der findes ingen øvre aldersgrænse.

Konkurrencetyper
Som udgangspunkt er bueskydning en individuel sport, men det kan i nogle tilfælde også afvikles som par- og holdskydning. Skydedistancen afhænger af alder, køn og niveau, samt om det foregår udendørs eller indendørs.

Regler
Download reglerne til bueskydning i Word-format her.
Download reglerne til bueskydning i PDF-format her. 

KONTAKT
Idrætsudvalgets formand, Finn Larsen
Mail: bueudvalgetDHIF@gmail.com
Mobil: 28 45 57 51

label