Parasport Danmark logo hvid.png

50 års-jubilæum i Parasport Danmark

Den 31. oktober 2021 er det præcis 50 år siden, at Parasport Danmark blev stiftet. Her kan du læse mere om, hvordan jubilæet bliver markeret i årets løb, og hvordan klubber og udvalg kan tage del i fejringen.

Parasport Danmark fylder 50 år den 31. oktober 2021.
Parasport Danmark fylder 50 år den 31. oktober 2021.

Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) blev stiftet den 31. oktober 1971 i Aarhus, og siden har store personligheder og begivenheder været med til at udvikle og forme forbundet, der siden 2016 har heddet Parasport Danmark. Det er nogle af de helt særlige mennesker og øjeblikke, der i årets løb vil blive husket, inden det festlige højdepunkt, der er en reception fredag den 29. oktober i Idrættens Hus i Brøndby.

Grafisk materiale til klubber, udvalg og partnere

For at alle, der spiller en rolle i parasporten i Danmark, kan tage del i i fejringen af forbundets 50 års jubilæum på digitale platforme, har Parasport Danmark lavet en grafikpakke med forskellige elementer, der kan bruges på sociale medier, hjemmesider eller i klublokalet. 

Læs mere om materialet her - du finder bl.a. Parasport Danmarks jubilæumslogo, grafik og opslagstekster til brug på Facebook og Instagram samt en guide til at tilføje en jubilæumsramme på din Facebook-profil.

Podcasts om Parasport Danmarks historie

Der er produceret en mini-podcastserie i tre afsnit med udgivelse fra august til oktober. I den første møder du den dobbelte paralympiske mester i bordtennis, Peter Rosenmeier, der sammen med forfatter Jens Boe Nielsen og PL-legenden Connie Hansen gennemgår den danske PL-historik og ser frem mod legene i Tokyo 2020.

I senere afsnit møder du formand John Petersson og hans forgænger Karl Vilhelm Nielsen, der sammen med tidligere administrationschef i DHIF Kristian Jensen ser tilbage på Parasport Danmarks historie. Og sidst er det den danske Special Olympics-idræt, der bliver dissekeret af idrætskonsulent Anette Svejstrup, håndboldspiller Camilla Færk Jørgensen og tidligere Special Olympics-landstræner i svømning Tine Aagaard.

Lyt til de historiske podcasts i Parasport Danmarks podcast-serie her.

Jubilæumspulje 

For at få markeret jubilæet i klubberne og til stævnerne, og hvor der ellers er aktiviteter, har vi oprettet en jubilæumspulje. Puljen er todelt:

  • 50.000 kr. øremærkes til klubber, idrætsudvalg, idrætskontakter (på vegne af en idræt) eller andre, der laver idrætsaktiviteter for mennesker med handicap. Her kan der søges om støtte, hvis man har en god idé til at fejre jubilæet lokalt.
  • 50.000 kr. øremærkes til at lave en stævnekonkurrence blandt alle de medlemsklubber, der deltager i Parasport Danmarks stævner i 2. halvår 2021. Det kan være en simpel lodtrækning blandt de deltagende hold, præmier til bedste mål, sjoveste detalje eller lignende. Præmien er et gavekort a 2.000 kr. til brug på holdet eller i klubben. 

Alle klubber og idrætsudvalg har fået direkte information, men eventuelle spørgsmål kan rettes til Anette Svejstrup, asv@parasport.dk, tlf. 20 99 03 44. Gavekortene udloddes løbende i 2. halvår 2021, og indtil puljen evt. er tom.

50 historiske nedslag på Facebook og Instagram

Fra april og frem til oktober vil Parasport Danmarks sociale kanaler se tilbage på forbundets 50-årige historie i form af 50 opslag om væsentlige begivenheder og uforglemmelige øjeblikke i dansk parasport fra 1971 til 2021.

Jubilæumsmagasin

Til oktober udgiver Parasport Danmark en særudgave af magasinet Parasport, der fejrer forbundets 50-årige historie med spændende tilbageblik og masser af guld fra arkivet.

Jubilæumsmagasinet udkommer samtidig med årets tredje almindelige udgave af medlemsbladet Parasport, og alle der har abonnement får det tilsendt gratis.

Du finder jubilæums-magasinet i web- og iPaperversion her.