Parasport Danmark logo hvid.png

Powerchair Floorball

Powerchair Floorball
Anders Berenth var i 2018 med til at vinde VM-sølv i powerchair floorball og blev ved den lejlighed kåret som verdens bedste spiller.

Powerchair Floorball (også kendt som kørestolsfloorball eller "PCF") er en elkørestolsdrevet sport med fart, tempo og taktik. Sporten kan som udgangspunkt spilles af alle med et fysisk handicap, der lever op til det officielle mindstehandicap defineret af Parasport Danmark, og derfor er der en bred repræsentation af handicap i idrætten. Der er heller ingen aldersbegrænsning.

Spillere med mindre funktionsnedsættelser benytter ofte almindelige floorballstave, mens de fysisk svagere ofte benytter en speciel fastmonteret stav på stolen. Der benyttes særlige sportsstole, der er bygget til formålet. Så vidt muligt stiller klubber stole til rådighed, og ellers kan man sagtens benytte sin egen stol, indtil der er en sportssstol til rådighed. Klubberne er meget behjælpelig med at ansøge kommunen om støtte til køb af egen stol.

I powerchair floorball er der fem spillere på banen fra hvert hold, og kampe afvikles over 2x20 minutter (effektiv spilletid).

REGLER
Download det internationale regelsæt her.

KLUBBER
Rødovre/Orient
Træning hver tirsdag fra kl. 19-22
Rødovrehallen, Rødovre Parkvej 425, 2610 Rødovre
Danni Mogensen (danni.h.mogensen@gmail.com)

Aalborg
Træning hver torsdag fra kl. 16-18
Teglgårds Plads 1, Niv. 3 - Royal Stage
Mads Larsen (tlf. 60 18 08 27)

Aarhus
Træning hver fredag fra kl. 16.30–19
Tovshøjskolen, Janesvej 2 8220 Brabrand
Alexander Ibsen (alexanderibsen93@gmail.com)