Parasport Danmark logo hvid.png

Powerchair Floorball

Powerchair Floorball (også kendt som kørestolsfloorball eller "PCF") er en elkørestolsdrevet sport med fart, tempo og taktik. Sporten kan som udgangspunkt spilles af alle med et fysisk handicap, der lever op til det officielle mindstehandicap defineret af Parasport Danmark, og derfor er der en bred repræsentation af handicap i idrætten. Sporten henvender sig til alle aldre, men er særligt populær blandt voksne.

Spillere med mindre funktionsnedsættelser benytter ofte almindelige floorballstave, mens de fysisk svagere ofte benytter en speciel fastmonteret stav på stolen. Der benyttes særlige sportsstole, der er bygget til formålet.

Powerchair Floorball - der kæmpes om bolden

For at kunne dyrke Powerchair Floorball kræver det, at der benyttes en særlig sportsstole, der er bygget til formålet. Indtil man får sin egen sportsstol, er det dog muligt at benytte sin egen hverdagsstol eller forhøre sig hos de enkelte klubber om muligheden for at benytte en låne sportsstol midlertidigt. Da klubbernes lånesportsstole først og fremmest anvendes til at kunne fastholde og hjælpe nytilkomne spillere i gang, skal de kunne anvendes af så mange som muligt, og det er derfor som udgangspunkt ikke muligt at foretage de store individuelle tilpasninger af disse, men klubberne er altid meget behjælpelige med at ansøge pågældende kommune om støtte til køb af egen sportsstol.

I Powerchair Floorball er der fem spillere på banen fra hvert hold, og kampe afvikles over 2x20 minutter (effektiv spilletid).

Download flyer om powerchair floorball her.

Stillingsopslag: Landsholdet i Powerchair Floorball søger ny landstræner

Landsholdet i Powerchair Floorball, der i august 2022 blev verdensmestre, søger ny landstræner. Læs meget mere om stillingen og ansøgningsproceduren via linket herunder. Der er ansøgningsfrist den 30. november 2022.
Verdensmestrene i Powerchair Floorball søger ny landstræner.

Musholm er nationalt træningscenter for landsholdet i Powerchair Floorball

Det danske landshold i Powerchair Floorball har hjemmebane på verdens mest tilgængelige sport- og feriecenter, Musholm, der er en del af Muskelsvindfonden. Musholm er partner for Powerchair Floorball i Danmark, og aftalen sikrer de danske landsholdsspillere de bedst tænkelige rammer om deres sportslige udvikling og forberedelser.

Læs mere om Musholm – Ferie, Sport & Konference.

Musholm er verdens mest tilgængelige sport- og feriecenter. Foto: Per Gudmann
Musholm er verdens mest tilgængelige sport- og feriecenter. Foto: Per Gudmann

KONTAKT

Idrætskoordinator Danni Hillbrandt-Mogensen
Mail: formand@powerchairfloorball.dk
Tlf: 60 59 60 60

Idrætskontakt Jonathan Vaarst
Mail: jva@parasport.dk 
Tlf: 30 62 22 01

Hvem skal du kontakte?
Idrætsudvalget står for administration og udvikling af idrætterne i Parasport Danmark og er den primære kontakt for medlemsklubber og personer, der har spørgsmål om fx turneringsvirksomhed og landsholdsaktiviteter, som ikke har elitestatus, regler og informationer samt budgetter og landsmøder.
De fleste idrætter uden et idrætsudvalg får udpeget en idrætskoordinator, der i samarbejde med klubber og idrætskontakten varetager idrætsudvalgets funktioner.
Idrætskontakten er idrætsudvalgets primære indgang til Parasport Danmarks organisation og kontakt ift. landsholdsaktiviteter med elitestatus.