Parasport Danmark logo hvid.png

Powerchair Floorball

Powerchair Floorball (også kendt som kørestolsfloorball eller "PCF") er en elkørestolsdrevet sport med fart, tempo og taktik. Sporten kan som udgangspunkt spilles af alle med et fysisk handicap, der lever op til det officielle mindstehandicap defineret af Parasport Danmark, og derfor er der en bred repræsentation af handicap i idrætten. Der er heller ingen aldersbegrænsning.

Spillere med mindre funktionsnedsættelser benytter ofte almindelige floorballstave, mens de fysisk svagere ofte benytter en speciel fastmonteret stav på stolen. Der benyttes særlige sportsstole, der er bygget til formålet.

Powerchair Floorball - der kæmpes om bolden

Der benyttes særlige sportsstole, der er bygget til formålet. Det er dog muligt at benytte sin egen stol i starten eller forhøre sig hos de enkelte klubber om muligheden for at låne en stol, indtil man får sin egen sportsstol. Klubberne er meget behjælpelige med at ansøge kommunen om støtte til køb af egen stol.

I Powerchair Floorball er der fem spillere på banen fra hvert hold, og kampe afvikles over 2x20 minutter (effektiv spilletid).

 

Download flyer om powerchair floorball her.

KONTAKT

Idrætskoordinator Danni Hillbrandt-Mogensen
Mail: formand@powerchairfloorball.dk
Tlf: 60 59 60 60

Idrætskontakt Lykke Guldbrandt
Mail: lgu@parasport.dk 
Tlf: 29 10 31 30

Hvem skal du kontakte?
Idrætsudvalget står for administration og udvikling af idrætterne i Parasport Danmark og er den primære kontakt for medlemsklubber og personer, der har spørgsmål om fx turneringsvirksomhed og landsholdsaktiviteter, som ikke har elitestatus, regler og informationer samt budgetter og landsmøder.
De fleste idrætter uden et idrætsudvalg får udpeget en idrætskoordinator, der i samarbejde med klubber og idrætskontakten varetager idrætsudvalgets funktioner.
Idrætskontakten er idrætsudvalgets primære indgang til Parasport Danmarks organisation og kontakt ift. landsholdsaktiviteter med elitestatus.