Parasport Danmark logo hvid.png

En del af holdet

’En del af holdet’ er et tilbud om fodbold til børn og unge med særlige behov. Projektet skal give børnene gode oplevelser med at spille fodbold i en klub på deres egne præmisser. 'En del af holdet' gennemføres i tæt samarbejde mellem DBU, DBU’s lokalunioner og Parasport Danmark.

En del af holdet er et tilbud om fodbold til børn og unge med særlige behov. Her ses nogle af børnene fra holdet i Snekkersten IF. Foto: Anders Kjærbye.
En del af holdet er et tilbud om fodbold til børn og unge med særlige behov. Her ses nogle af børnene fra holdet i Snekkersten IF. Foto: Anders Kjærbye.

Blandt børn og unge med handicap eller særlige behov dyrker mindre end 10 procent idræt i en forening. Det kan f.eks. være autisme, ADHD, udviklingshandicap eller cerebral parese, der gør det svært at passe ind på et fodboldhold eller andet idrætstilbud. Det er evident, at det gør en positiv og markant forskel for børnenes fysiske og mentale velvære at være en del af en idrætsforening, og derfor er der god grund til at byde flere børn med diagnoser og handicap velkommen i klubber og foreninger.

Som Danmarks største idrætsgren har fodbolden en unik rolle og god mulighed for at hjælpe mange børn og unge med særlige behov. Derfor er Parasport Danmark og DBU gået sammen om projektet 'En del af holdet', der skal skabe langt flere fodboldtilbud til børn og unge. Tiltaget skal ud over at hjælpe med at få helt nye hold op at stå også støtte eksisterende hold i at gøre tilbuddene endnu bedre.

’En del af holdet' blev lanceret i februar 2023 og gennemføres i tæt samarbejde mellem DBU, DBU’s lokalunioner og Parasport Danmark.
Projektets advisory board følger projektet med repræsentanter fra bl.a. Landsforeningen Autisme, ADHD-foreningen, Specialsport.dk samt Lev – Livet med udviklingshandicap.

Novo Nordisk Fonden har givet en bevilling til projektet over en treårig periode fra 2023. Det sikrer uddannelse af trænere, træningspakker med udstyr, muligheder for lokale aktiviteter m.m.

Al information omkring projektet findes på DBU's hjemmeside.