Parasport Danmark logo hvid.png

Bordtennis

Bordtennis er en sport, der kræver god teknik og taktisk forståelse. Som bordtennisspiller får du udviklet din motorik, koordination, hurtighed og spilintelligens.

Bordtennis kan spilles med både fysiske handicap og udviklingshandicap. For personer med et bevægelseshandicap har bordtennis den fordel, at spilleren ikke behøver løbe eller bevæge sig over større distancer. Bordtennis dyrkes over hele landet i både almen- og paraklubber. Atleter med elitære ambitioner er oftest tilknyttet almene klubber.

Stævner
Parabordtennis spilles af både børn og voksne, og på både bredde- og eliteniveau. Det afholdes forbundsmesterskaber hvert år, og internationalt har Danmark i mange år leveret fine resultater ved internationale mesterskaber og de Paralympiske Lege.

Parabordtennis har desuden er aktivt børne- og ungdomsmiljø, fokuseret omkring børne- og ungdomsprojektet ”Rising Stars”, samt et landsdækkende ”boblehold” for unge talenter.

Klassifikation
Spillere med fysiske handicap bliver inddelt i 10 klasser efter graden af deres handicap – fem klasser for kørestolsbrugere og fem klasser for stående spillere.

KONTAKT

Idrætskontakt Christoffer Petersen
Mail: cpe@parasport.dk
Tlf: 51 59 72 91

Hvem skal du kontakte?
Idrætsudvalget står for administration og udvikling af idrætterne i Parasport Danmark og er den primære kontakt for medlemsklubber og personer, der har spørgsmål om fx turneringsvirksomhed og landsholdsaktiviteter, som ikke har elitestatus, regler og informationer samt budgetter og landsmøder.
De fleste idrætter uden et idrætsudvalg får udpeget en idrætskoordinator, der i samarbejde med klubber og idrætskontakten varetager idrætsudvalgets funktioner.
Idrætskontakten er idrætsudvalgets primære indgang til Parasport Danmarks organisation og kontakt ift. landsholdsaktiviteter med elitestatus.

label