Parasport Danmark logo hvid.png

Kørestolsrugby

Kørestolsrugby er en holdsport for personer med nedsat funktion i både arme og ben. Det er en sport, der er kendetegnet ved en høj grad af fysisk udfoldelse, som ses ved et højt tempo på banen og dramatiske tacklinger. Spillet foregår i specialbyggede manuelle kørestole (rugbystol), hvor man spiller fire mod fire. Spillet foregår på en bane med samme størrelse som en basketballbane, og bolden minder om en volleyball.

Ud over at få forbedret fysik og helbred, så bliver man også en del af et stort fællesskab, hvor der er rige muligheder for at dele oplevelser med hinanden.

Klassifikation

Alle handicaps hvor tre eller flere lemmer er påvirkede kan komme i betragtning til klassifikation. Kvinder og mænd spiller på hold med hinanden. Det anbefales at børn/unge, der vil starte til sporten, får en snak med en eventuel klub om mulighed for at indgå i deres træning, på det niveau der er muligt for personen.

I Danmark dyrkes kørestolsrugby på alle niveauer. Der er et landshold, der konkurrerer på lige fod med de bedste nationer til Europa- og Verdensmesterskaber, ligesom der er et talenthold for aspirerende landsholdsspillere.

Stævner

I de danske klubber der tilbyder kørestolsrugby spilles der både på hobby-niveau og elite-niveau. Der spilles både til turneringer i udlandet og til et årligt forbundsmesterskab som afholdes i Danmark. Sporten er på det paralympiske program.