Parasport Danmark logo hvid.png

Kørestolsrugby

Kørestolsrugby er en holdsport for personer med nedsat funktion i både arme og ben. Det er en sport, der er kendetegnet ved en høj grad af fysisk udfoldelse, som ses ved et højt tempo på banen og dramatiske tacklinger. Spillet foregår i specialbyggede manuelle kørestole (rugbystol), hvor man spiller fire mod fire. Spillet foregår på en bane med samme størrelse som en basketballbane, og bolden minder om en volleyball.

Ud over at få forbedret fysik og helbred, så bliver man også en del af et stort fællesskab, hvor der er rige muligheder for at dele oplevelser med hinanden.

Klassifikation
Mennesker med handicap, hvor tre eller flere lemmer er påvirkede, kan klassificeres i kørestolsrugby. Kvinder og mænd spiller på hold med hinanden. Det anbefales at børn/unge, der vil starte til sporten, får en snak med en eventuel klub om mulighed for at indgå i deres træning på det niveau, der er muligt.

I Danmark dyrkes kørestolsrugby på alle niveauer. Der er et landshold, der konkurrerer på lige fod med de bedste nationer til EM, VM og de Paralympiske Lege, ligesom der er et talenthold for aspirerende landsholdsspillere og motionisthold for dem, der spiller for at holde sig fysisk og socialt aktive.

Stævner
De danske klubber spiller både til turneringer i udlandet og mødes mindst én gang årligt til DM og Murderball Cup et sted i Danmark. Sporten er på det paralympiske program, og det danske landshold kvalificerede sig for første gang til PL i Tokyo 2020.

KONTAKT 

Idrætskontakt Torben Nygaard
Mail: thn@parasport.dk
Tlf: 24 91 44 85

Hvem skal du kontakte?
Idrætsudvalget står for administration og udvikling af idrætterne i Parasport Danmark og er den primære kontakt for medlemsklubber og personer, der har spørgsmål om fx turneringsvirksomhed og landsholdsaktiviteter, som ikke har elitestatus, regler og informationer samt budgetter og landsmøder.
De fleste idrætter uden et idrætsudvalg får udpeget en idrætskoordinator, der i samarbejde med klubber og idrætskontakten varetager idrætsudvalgets funktioner.
Idrætskontakten er idrætsudvalgets primære indgang til Parasport Danmarks organisation og kontakt ift. landsholdsaktiviteter med elitestatus.

KLASSIFIKATIONSMASTERLISTER

Nationalt