Parasport Danmark logo hvid.png

Taekwondo

Taekwondo er en individuel kampsport, hvor fysiske og mentale egenskaber som hurtighed, smidighed og selvdisciplin er i højsædet. Inden for taekwondo divisioneres udøverne efter vægtklasse.

I Danmark er para-taekwondo en forholdsvis lille idræt, der udelukkende dyrkes af personer med fysiske handicap i form af nedsat funktion i arme og ben eller amputationer. Taekwondo er på det paralympiske program fra 2020, og de få danske atleter har overvejende elitære ambitioner.

Parataekwondo atleter i nærkamp

Der konkurreres i disciplinen kyorogi, der er én-mod-én-kampe. Konkurrencereglerne er en let modificeret version af reglerne i ”almen-taekwondo” – f.eks. må man ikke slå eller sparke efter hovedet.

På internationalt plan findes der dog para-taekwondo for atleter med alle former for handicap. Her konkurreres i disciplinen poomsae, som er en sammensætning af slag, spark og stande mod imaginære modstandere.

Der er ganske få klubber der tilbyder para-taekwondo, men Parasport Danmark er klar til at hjælpe nye atleter i gang i over hele landet.

KONTAKT 

Jonas Schmidt Christensen, kontaktperson i Parasport Danmark
Mail: jsc@parasport.dk
Tlf: 21 25 30 58

label