Parasport Danmark logo hvid.png

Om forbundet

Parasport Danmark, der blev stiftet i 1971 som Dansk Handicap Idræts-Forbund, arbejder for at alle mennesker med handicap eller særlige behov skal have mulighed for at dyrke idræt. Det sker bl.a. ved at initiere, støtte og kvalificere nye idrætsaktiviteter og tilbud i foreninger og kommuner landet over, og Parasport Danmark organiserer ligeledes selv en bred vifte af projekter, der både hjælper børn, unge og voksne til at få en god og tryg start i foreningsidrætten og sigter mod at fostre eliteatleter og rollemodeller i verdensklasse.

Parasport Danmark har samarbejdsaftaler og partnerskaber med både specialforbund, handicaporganisationer og kommuner, der skal øge idrætsaktiviteten og sikre kvalitet i de mange forskellige idrætstilbud til mennesker med handicap eller særlige behov. Omkring 500 idrætsforeninger over hele landet er en del af parasporten, og der er idrætter for personer i alle aldre, på alle niveauer og med alle former for funktionsnedsættelser.

Parasport Danmark er national paralympisk komité i Danmark og varetager de danske eliteatleters forberedelser og kvalifikation til de Paralympiske Lege, der afvikles hvert fjerde år i kølvandet på OL. Det er også Parasport Danmark, der repræsenterer Special Olympics i Danmark, organiserer den danske deltagelse i Special Olympics World Games og arrangerer Special Olympics Idrætsfestival hvert andet år i samarbejde med en værtskommune.

Parasport Danmark er et specialforbund under Danmarks Idrætsforbund og blev på DIF's årsmøde lørdag den 29. april valgt som Årets Specialforbund i 2023.

Døveidrætten har sin egen organisation, Dansk Døve-Idrætsforbund (DDI), der er medlem af Parasport Danmark.