Parasport Danmark logo hvid.png

Om forbundet

Det danske foreningsliv har mange idrætstilbud til personer med handicap. Flere end 480 registrerede klubber over hele landet har parasport på programmet, og der er idrætter for personer i alle aldre og med alle former for handicap: amputationer, synshandicap, udviklingshæmning, muskelsvind, spasticitet, hørehandicap, para- og tetraplegi m.v.

Parasport Danmark, der blev stiftet i 1971, arbejder for at fremme motions- og konkurrenceidræt for personer med handicap, bl.a. ved at initiere, støtte og kvalificere nye aktiviteter og tilbud i klubber over hele landet. Forbundet har samarbejdsaftaler og partnerskaber med både specialforbund, handicaporganisationer og kommuner, der skal øge idrætsaktiviteten og sikre kvalitet i tilbuddene til målgruppen. Derudover organiserer Parasport Danmark en bred vifte af projekter, der dels skal hjælpe børn og unge i gang med parasport, og dels har til hensigt at fostre eliteatleter og rollemodeller i verdensklasse.

Parasport Danmark er et specialforbund under Danmarks Idrætsforbund (DIF) og har godt 480 medlemsklubber med tilsammen ca. 11.600 medlemmer. Døveidrætten har sin egen organisation, Dansk Døve-Idrætsforbund (DDI), der er medlem af Parasport Danmark.