Parasport Danmark logo hvid.png

REKRUTTERING, REKRUTTERING, REKRUTTERING

Vi spurgte fire delegerede på årets repræsentantskabsmøde om, hvilke udfordringer de ser for fremtidens parasport. Ét svar gik igen.

Tekst: Signe Sjølund

 

 

Ole Solkær, Eliteudvalget
Den største udfordring for parasporten – set med elitebriller – er, at den internationale konkurrence bliver hårdere og hårdere. De forskellige lande satser flere og flere penge på, at deres atleter skal klare sig så godt som overhovedet muligt. Det gør vi selvfølgelig også i Danmark, men det er en udfordring at skaffe atleter nok på eliteplan, for vi kræver mere og mere af dem, fordi konkurrenceniveauet er så højt. Så det er ekstremt vigtigt, at vi få fat i de talenter, vi ved, er derude.

Jeanette Dam, Breddeudvalget
Den største udfordring er rekruttering. Jo flere børn og unge, der er inkluderet i vores almindelige skolevæsen, jo sværere er det at få fat i dem. Der har vi en kæmpe opgave. Børnene prøver kræfter med raskidrætten ligesom deres kammerater, og nogle gange kan vi have svært ved at nå dem og vise, hvad parasporten kan. Jeg underviser selv i skolesvømning, og der kan jeg se, at hvis man ikke har styr på, at der er børn, der har særlige behov, bliver de ædt op, for der er ikke tid i den almindelige folkeskole til at lave specialundervisning.

Jørgen Witt, Parasport Frederiksberg
Den udfordring der overskygger alle andre er rekruttering. Vi dør simpelthen, hvis vi ikke får nye medlemmer. De må jo være der et sted! I omegnen af København har vi svært ved at finde personer til at dyrke handicapsport, og det forstår jeg ikke. Det er jo en millionby, så der må være masser, der har lyst og mulighed…

Kjeld Mathiesen, formand for Parasport Aabenraa
I Aabenraa har vi fået rigtig mange forskellige sportsgrene og tilbud op at køre. Vi har både el-hockey, bowling, kørestolsbasket, kørestolstennis og frame running, og er i gang med at etablere en ny sportsgren i form af kørestolsskating. Udfordringen er, at hvis vi ikke fornyer os, så kan vi ikke fastholde vores medlemmer, for brugerne forventer, at der er noget til alle. Vi er mange om buddet, så det handler om at være så lækker og interessant som muligt. Det synes vi, at vi er.