Parasport Danmark logo hvid.png

Powerchair Football

Powerchair Football er en sport for personer med fysisk funktionsnedsættelse med behov for kørestol. Det er en holdidræt, hvor der spilles på firemandshold i specialbyggede el-kørestole med en fastgjort fodskærm. Fodskærmen er “fødder”, der sparker til bolden. I Powerchair Football er taktik og spilforståelse vigtige egenskaber. Mænd og kvinder spiller på samme hold.

Powerchair Football spilles primært af personer med Cerebral Parese (CP), muskelsvind og rygmarvsskader. Andre handicapgrupper f.eks. arm/ben-defekter og knogleskørhed kan sagtens spille Powerchair Football. 

Powerchairfootball kamp scoring

Stævner

Powerchair Football spilles på et højt niveau i Danmark. Nationalt afvikles der hvert år forbundsmesterskab under Parasport Danmark. Vinderen af forbundsmesterskabet deltager i European Champions Cup. Flere klubber har været værter og deltaget i europæiske stævner og venskabsstævner.

Landsholdet i Powerchair Football har gode internationale resultater. De er blandt de ti bedste i verden og indenfor Europa blandt de fem bedste. Landsholdet har en bruttotrup på 12-15 spillere. Landsholdstruppen der deltager ved VM og EM må max. være på otte spillere.