Parasport Danmark logo hvid.png

Powerchair Football

Powerchair Football
FM-runde i Powerchair Football i Ballerup. Foto: Lars Møller

Velkommen til Powerchair Football – en unik og spændende sport, der ikke blot udfordrer dine færdigheder, men også åbner dørene for et fantastisk fællesskab og en stærk følelse af sammenhold.

Hvad er Powerchair Football?
Powerchair Football er en version af fodbold, der spilles i elektriske kørestole. Sporten henvender sig til personer med fysiske handicaps, som drømmer om at spille fodbold på trods af deres fysiske begrænsninger. Man spiller 4 mod 4 i to halvlege á 20 minutter på en indendørs bane, der svarer til størrelsen af en standard basketballbane. Spillerne benytter speciallavet sportsstole, udstyret med en metalskærm foran fødderne til at kontrollere og ramme bolden. Det er en sport, der kombinerer elementer af hurtighed, teknik og strategi og fokuserer ikke kun på evnerne hos deltagerne, men fremmer også teamwork og kammeratskab.

Powerchair Football ved DM-ugen i 2023.
Powerchair Football ved DM-ugen i 2023.

Powerchair Football i Danmark
I Danmark er vi stolte af at have en velfungerende national liga for klubhold og et landshold, der har deltaget i adskillige EM- og VM-slutrunder. Hvert år afvikles forbundsmesterskabet under Parasport Danmark, hvor klubber fra hele landet samles og konkurrerer mod hinanden. Turneringen strækker sig fra september til enten maj eller juni og omfatter 7-8 stævner. Vinderen af forbundsmesterskabet kvalificerer sig til Champions Cup, der er en turnering for de bedste klubhold i Europa.

Vores landshold har opnået imponerende internationale resultater og befinder sig i øjeblikket på en 5. plads på verdensranglisten. Landsholdet består af en bruttotrup på 12-15 spillere, hvoraf op til otte spillere udvælges til at repræsentere holdet i slutrunderne.

Hvorfor vælge Powerchair Football?

1. Inklusion: Uanset dit niveau af erfaring eller fysiske evner, har Powerchair Football plads til dig. Det er en sport, der bryder barrierer og giver alle mulighed for at deltage aktivt.

2. Adrenalin: Powerchair Football kombinerer fart, teknik og taktik, hvilket gør det til en sjov og udfordrende sport for alle deltagere. Sporten tilbyder en konkurrencedygtig atmosfære, som er spændende og underholdende, og som giver spillerne en chance for at engagere sig i sunde konkurrencer.

3. Fællesskab: Mere end bare en sport er Powerchair Football et fællesskab, hvor venskaber bliver skabt, og støtte er garanteret. Vi tror på at bygge bånd mellem vores medlemmer, og vi ser frem til at byde dig velkommen i vores Powerchair Football-familie.

Sådan kan du deltage!

Vi inviterer alle interesserede til at deltage i vores Powerchair Football-familie. Uanset om du er en erfaren spiller eller aldrig har prøvet det før, er der plads til dig. Vi tilbyder træning, udstyr og en støttende atmosfære, der hjælper dig med at udforske og forbedre dine evner sammen med os.

Læs mere på hjemmesiden powerchairfootball.dk eller på Facebook.

Hent folderen START TIL POWERCHAIR FOOTBALL her.

KONTAKT

Idrætsudvalget ved Niels-Christian Simonsen
Mail: ncs@parasport.dk
Tlf: 31 34 82 44

Idrætskontakt Henrik Rye Rasmussen
Mail: hrr@parasport.dk
Tlf: 24 45 96 48

Hvem skal du kontakte?
Idrætsudvalget står for administration og udvikling af idrætterne i Parasport Danmark og er den primære kontakt for medlemsklubber og personer, der har spørgsmål om fx turneringsvirksomhed og landsholdsaktiviteter, som ikke har elitestatus, regler og informationer samt budgetter og landsmøder.
De fleste idrætter uden et idrætsudvalg får udpeget en idrætskoordinator, der i samarbejde med klubber og idrætskontakten varetager idrætsudvalgets funktioner.
Idrætskontakten er idrætsudvalgets primære indgang til Parasport Danmarks organisation og kontakt ift. landsholdsaktiviteter med elitestatus.