Parasport Danmark logo hvid.png

Den Gode Oplevelse

Parasport Danmark afholder årligt en sportslejr på Club La Santa på Lanzarote, hvor personer med et handicap kan blive introduceret til forskellige sportsgrene, og få hjælp til at gøre idræt til en del af deres hverdag. Projektet har titlen 'Den gode oplevelse i et fællesskab med andre'.

Fælles opvarmning i morgensolen. Foto: Line Krag Mortensen
Deltagerne på sportslejren i 2019 fik prøvet kræfter med et stort udvalg af idrætter og aktiviteter. Her er der fælles opvarmning i morgensolen. Årets sportslejr på Club La Santa finder sted den 4.-11. november 2022. Foto: Line Krag Mortensen

Har du et ønske om at blive idrætsaktiv?

Hvert år står Parasport Danmark for gennemførelsen af en sportslejr for 18-20 personer på Club La Santa. Sportslejren er blevet til med midler fra puljen 'Den gode oplevelse i et fællesskab med andre', der er en fælles pulje for personlige legater oprettet af Vanførefonden, Bevica Legater og Bevica Fonden.

'Den gode oplevelse i et fællesskab med andre' er et projekt, der har til formål at give personer, der ikke er idrætsaktive og som er udfordrede af deres bevægelseshandicap og økonomi, mulighed for gode oplevelser i et fællesskab med andre.

For at øge sandsynligheden for at den enkelte deltager lykkes med en idrætsaktiv hverdag, er projektet tilrettelagt med et forløb før, under og efter sportslejren på Club La Santa. Til projektet er tilkoblet en coach, som vil facilitere og understøtte hele processen.

Som deltager i projektet forventes man at deltage aktivt i alle tre faser:

FØR

  • Fokus på at opbygge sociale relationer mellem deltagere
  • Fokus på at sætte og arbejde med personlige målsætninger
  • Løbende sparring med øvrige deltagere

UNDER

  • Afprøve forskellige idrætter på Club La Santa
  • Arbejde med mentaltræning
  • Fokus på et stærkt fællesskab

EFTER

  • Fokus på at blive idrætsaktiv i forening

Parasport Danmark står for den praktiske planlægning og gennemførelsen af sportslejren. Under opholdet på Club La Santa introduceres deltagerne til et bredt udvalg af idrætstilbud, der skal medvirke til, at de efter hjemkomsten til Danmark involverer sig i foreningsidræt. Projektet dækker alle omkostninger forbundet med rejsen, herunder fly, ophold, forplejning samt sportsaktiviteter.

På sportslejren kan deltagerne afprøve forskellige idrætter under vejledning af Parasport Danmarks instruktører. Der vil være fokus på at finde den helt rette idræt for den enkelte. Sportslejren er derfor en unik mulighed for at knytte tæt kontakt til engagerede trænere, der kan hjælpe med at gøre idræt til en del af hverdagen hjemme i Danmark.

Interesseret?
Der er åbnet for ansøgninger om at komme med i dette års forløb og sportslejren på Club La Santa, der finder sted i dagene  4.-11. november 2022. Ansøg på http://sportslejr.parasport.dk/  senest den 1. april.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Kontakt
Har du spørgsmål til sportslejren, er du velkommen til at kontakte Torben Hahn Nygaard fra Parasport Danmark, der er projektleder på sportslejren:

Tlf.: 24 91 44 85
Mail: thn@parasport.dk

Kørestolsbasket var en del af programmet i 2019.
Kørestolsbasket var en del af programmet i 2019.
Deltagerne blev introduceret til håndcykler.
Deltagerne blev introduceret til håndcykler.


Hvad siger de tidligere deltagere om sportslejren?

I 2021 var 18 deltagere afsted på sportslejren fra den 12.-19. november. Læs om turen her. 

"Der er virkelig mange gode minder og fantastiske oplevelser med hjem i kufferten og hjertet, men det ubetinget største er mødet med alle deltagerene på turen. Det er en kæmpe gave at samle fremmede mennesker fra hele landet et sted langt hjemmefra og få et sammenhold, opbakning, støtte og motivation." - Torben Linde, deltager 2021

"For mit vedkommende vejer kufferten hjem til Danmark nu tungere. Den er fyldt godt op med mere mod på livet, nye fede oplevelser sammen med gruppen og et værdifuldt netværk af nye parasportsvenner." - Jane Hansen, deltager 2021. 

”Sportslejren på La Santa har været en af de største oplevelser i mit liv. Jeg har lært utrolig meget om min krops muligheder, og nu ved jeg, at den kan mere end jeg nogensinde havde troet. Det har været en helt utrolig mulighed for mig.” - Winnie Magnussen, deltager 2019

Jeg synes, det var rigtig fedt at kunne prøve en masse forskellige sportsgrene af. Det var lettere at kaste sig ud i nye ting, end hvis man tog ned i en tilfældig sportsklub i Danmark. Det gjorde ikke noget hvis man fejlede, og der blev hurtigt fundet alternative metoder, så alle kunne være med.” - Emil Hougaard, deltager 2019

Læs om Max der overvandt sin vandskræk på sportslejren her.
Læs om Sanne, der efter sportslejren er blevet FrameRunner her. 

 

Styrketræning i solen.
Styrketræning i solen.
Kørestolstennis.
Kørestolstennis.


Puljen 'Den gode oplevelse i et fællesskab med andre'


Puljen er en fælles pulje for personlige legater, som er oprettet af Vanførefonden, Bevica Legater og Bevica Fonden. Formålet med puljen er at give mennesker, der er udfordret af deres handicap og økonomi, mulighed for gode oplevelser sammen med andre. Den bærende tanke er, at vi alle bliver stærkere og får mere overskud og glæde gennem sociale fællesskaber. Puljen uddeles i regi af Egmont Højskolen, Dansk Handicap Forbund og Parasport Danmark.

Med midlerne fra puljen har Parasport Danmark skabt sportslejren, hvor puljens formål kan blive båret ud i livet, kombineret med Parasport Danmarks mål om at få flere fysisk udfordrede i gang med at dyrke idræt.

Fællesbillede med deltagerne på sportslejren i november 2021.
Fællesbillede med deltagerne på sportslejren i november 2021.