Parasport Danmark logo hvid.png

Den Gode Oplevelse

Parasport Danmark afholder årligt en sportslejr på Club La Santa på Lanzarote, hvor personer med et handicap kan blive introduceret til forskellige sportsgrene, og få hjælp til at gøre idræt til en del af deres hverdag. Projektet har titlen 'Den gode oplevelse i et fællesskab med andre'.

Den Gode Oplevelse
19 deltagere var med på sportslejren på Club La Santa 2023

Den Gode Oplevelse afvikles ikke i 2024, men forventes at vende stærkt tilbage året efter. Vi ser frem til at åbne for tilmeldinger i februar 2025.

Har du et ønske om at blive idrætsaktiv?

Hvert år står Parasport Danmark for gennemførelsen af en sportslejr for 18-20 personer på Club La Santa. Sportslejren er blevet til med midler fra puljen 'Den gode oplevelse i et fællesskab med andre', der er en fælles pulje for personlige legater oprettet af Vanførefonden, Bevica Legater og Bevica Fonden.

'Den gode oplevelse i et fællesskab med andre' er et projekt, der har til formål at give personer, der ikke er idrætsaktive og som er udfordrede af deres bevægelseshandicap, mulighed for gode oplevelser i et fællesskab med andre.

For at øge sandsynligheden for at den enkelte deltager lykkes med en idrætsaktiv hverdag, er projektet tilrettelagt med et forløb før, under og efter sportslejren på Club La Santa. Til projektet er tilkoblet en coach, som vil facilitere og understøtte hele processen.

Som deltager i projektet forventes man at deltage aktivt i alle tre faser:

FØR

  • Fokus på at opbygge sociale relationer mellem deltagere
  • Fokus på at sætte og arbejde med personlige målsætninger
  • Løbende sparring med øvrige deltagere

UNDER

  • Afprøve forskellige idrætter på Club La Santa
  • Arbejde med mentaltræning
  • Fokus på et stærkt fællesskab

EFTER

  • Fokus på at blive idrætsaktiv i forening

Parasport Danmark står for den praktiske planlægning og gennemførelsen af sportslejren. Under opholdet på Club La Santa introduceres deltagerne til et bredt udvalg af idrætstilbud, der skal medvirke til, at de efter hjemkomsten til Danmark involverer sig i foreningsidræt. Projektet dækker alle omkostninger forbundet med rejsen, herunder fly, ophold, forplejning samt sportsaktiviteter.

På sportslejren kan deltagerne afprøve forskellige idrætter under vejledning af Parasport Danmarks instruktører. Der vil være fokus på at finde den helt rette idræt for den enkelte. Sportslejren er derfor en unik mulighed for at knytte tæt kontakt til engagerede trænere, der kan hjælpe med at gøre idræt til en del af hverdagen hjemme i Danmark.

Kontakt
Har du spørgsmål til sportslejren, er du velkommen til at kontakte Torben Hahn Nygaard fra Parasport Danmark, der er projektleder på sportslejren:

Tlf.: 24 91 44 85
Mail: thn@parasport.dk

Kajak var en af de sportsgrene, der var på programmet på sportslejren 2023
Kajak var en af de sportsgrene, der var på programmet på sportslejren 2023
Håndcykel var igen en del af programmet for 'Den Gode Oplevelse' 2023
Håndcykel var igen en del af programmet for 'Den Gode Oplevelse' 2023

Hvad siger de tidligere deltagere om sportslejren?

I 2022 var 20 deltagere afsted på sportslejren fra den 4.-11. november. Læs om turen her.

”Det er et fristed, når man møder andre ligestillede mennesker, der også har et handicap. Det gør, at alle mødes i øjenhøjde, og derfor er der ikke nogen, der skal føle sig usikre eller udenfor. Alle er klar over, at når vi mødes på denne måde, har alle noget med i bagagen, og det giver et specielt frirum og gør, at alle tør kaste sig ud i noget nyt.” - Anders Beha, deltager 2022

"Jeg meldte mig til ’Den Gode Oplevelse’ fordi, jeg var forholdsvis nyskadet og derfor søgte nogle nye udfordringer, fællesskaber og sport jeg kunne være med til i min nye situation. Det var givet nogle helt nye muligheder og perspektiver og ikke mindst oplevelser og venner for livet." - Tommy Hansen, deltager 2022

"Der er virkelig mange gode minder og fantastiske oplevelser med hjem i kufferten og hjertet, men det ubetinget største er mødet med alle deltagerene på turen. Det er en kæmpe gave at samle fremmede mennesker fra hele landet et sted langt hjemmefra og få et sammenhold, opbakning, støtte og motivation." - Torben Linde, deltager 2021

"For mit vedkommende vejer kufferten hjem til Danmark nu tungere. Den er fyldt godt op med mere mod på livet, nye fede oplevelser sammen med gruppen og et værdifuldt netværk af nye parasportsvenner." - Jane Hansen, deltager 2021. 


Læs om Max der overvandt sin vandskræk på sportslejren her.
Læs om Sanne, der efter sportslejren er blevet FrameRunner her. 

 

Funktionel træning med øvelser tilpasset den enkelte deltager var en stor succes på sportslejren 2023
Funktionel træning med øvelser tilpasset den enkelte deltager var en stor succes på sportslejren 2023
For første gang nogensinde var bandagist Brian Lousdal med på turen til La Santa. Til stor hjælp for deltagerne med benproteser
For første gang nogensinde var bandagist Brian Lousdal med på turen til La Santa. Til stor hjælp for deltagerne med benproteser

Puljen 'Den gode oplevelse i et fællesskab med andre'


Puljen er en fælles pulje for personlige legater, som er oprettet af Vanførefonden, Bevica Legater og Bevica Fonden. Formålet med puljen er at give mennesker, der er udfordret af deres bevægelseshandicap, mulighed for gode oplevelser sammen med andre. Den bærende tanke er, at vi alle bliver stærkere og får mere overskud og glæde gennem sociale fællesskaber.

Med midlerne fra puljen har Parasport Danmark skabt sportslejren, hvor puljens formål kan blive båret ud i livet, kombineret med Parasport Danmarks mål om at få flere fysisk udfordrede i gang med at dyrke idræt.