Parasport Danmark logo hvid.png

Boccia

Boccia er et indendørs boldspil, som kræver præcision og taktik og kan spilles af alle, da det er tilladt at kaste, sparke og bruge en rampe til at spille. Ligeledes er det muligt at få taktisk hjælp.

Boccia er en danskudviklet idræt og tilbydes af mange parasportsklubber over hele landet. For at deltage ved turneringer i Danmark og internationalt bliver spillerne klassificeret, så de konkurrerer mod spillere med samme funktionsniveau. I Danmark er det også en række for spillere uden handicap.

Stævner
Der afholdes både regions- og forbundsmesterskaber i single og hold, og Danmark deltager ved de Nordiske Mesterskaber, der afholdes hvert andet år.

Boccia er en paralympisk idræt, men kun for spillere med svære fysiske handicap. Det er spillere, som har nedsat funktionsevne i begge arme og ben, fx spillere med spasticitet (CP), muskelsvind og rygmarvsskader. Danmark har stolte internationale traditioner i sporten og har gennem tiden vundet flere PL-medaljer.

Det er primært voksne som deltager i boccia i Danmark, men som noget helt nyt er der lavet ungdomsturneringer ved NM og europæiske stævner

Boccia er også en Special Olympics-idræt i Parasport Danmark og er således på programmet ved Special Olympics Idrætsfestival i Danmark samt ved Special Olympics World Games.

RESULTATER

Region 3 stævne, 19. september 2021, Horreby
Rækken A1
Rækkerne A2, D3
Rækkerne D4, U1

 

KONTAKT

Idrætsudvalget ved Jan Rasmussen
Mail: jbsr1962@outlook.dk
Tlf: 61 16 49 53

Idrætskontakt Anne-Dorte Andersen
Mail: ada@parasport.dk
Tlf: 21 34 44 24

Hvem skal du kontakte?
Idrætsudvalget står for administration og udvikling af idrætterne i Parasport Danmark og er den primære kontakt for medlemsklubber og personer, der har spørgsmål om fx turneringsvirksomhed og landsholdsaktiviteter, som ikke har elitestatus, regler og informationer samt budgetter og landsmøder.
De fleste idrætter uden et idrætsudvalg får udpeget en idrætskoordinator, der i samarbejde med klubber og idrætskontakten varetager idrætsudvalgets funktioner.
Idrætskontakten er idrætsudvalgets primære indgang til Parasport Danmarks organisation og kontakt ift. landsholdsaktiviteter med elitestatus.

KLASSIFIKATIONSMASTERLISTER

Nationalt

label