50 Års Jubilæumslogo 1971 2021 Bredformat Lys

Gymnastik

Gymnastik kan tilpasses alle niveauer af handicap, men dyrkes i Parasport Danmark-regi især af personer med udviklingshandicap.

Fokusområderne er grundtræning, styrke og kondition. Der arbejdes med rekvisitter og der indøves små serier. Redskabsbaner kan også indgå i træningen.

Gymnastik kan dyrkes som både konkurrenceidræt, samt motions- og opvisningsidræt, og i Special Olympics-regi er gymnastik en fast del af både Parasport Danmarks idrætsfestival for udøvere med udviklingshandicap samt Special Olympics World Games.

Stævner

For gymnaster med udviklingshandicap er der mulighed for at deltage i nationale og internationale konkurrencer under Special Olympics. Her kan man konkurrere individuelt eller i en gruppe i rytmisk gymnastik med vimpel, bold, tøndebånd og sjippetov. Derudover arrangerer Parasport Danmark hvert år et landsdækkende gymnastikopvisningsstævne, ligesom mange hold deltager i lokale opvisninger.

I Special Olympics-konkurrencer divisioneres gymnasterne i forskellige grupper ud fra deres enkelte niveau. Ønsker man at stille op til konkurrence skal man være fyldt 16 år.

KONTAKT

Idrætsudvalget ved Bibiana Gade
Mail: bibiana.gade@gmail.com
Tlf: 50 57 45 22

Idrætskontakt Stine Sloth Jensen
Mail: ssj@parasport.dk
Tlf: 61 18 57 03

Hvem skal du kontakte?
Idrætsudvalget står for administration og udvikling af idrætterne i Parasport Danmark og er den primære kontakt for medlemsklubber og personer, der har spørgsmål om fx turneringsvirksomhed og landsholdsaktiviteter, som ikke har elitestatus, regler og informationer samt budgetter og landsmøder.
De fleste idrætter uden et idrætsudvalg får udpeget en idrætskoordinator, der i samarbejde med klubber og idrætskontakten varetager idrætsudvalgets funktioner.
Idrætskontakten er idrætsudvalgets primære indgang til Parasport Danmarks organisation og kontakt ift. landsholdsaktiviteter med elitestatus.

REGLER OG NYTTIGE LINKS

Gymnastikbladet
Parasport Danmarks gymnastikudvalg udgiver én gang årligt 'Gymnastikbladet', der ser tilbage på årets højdepunkter og kigger frem mod kommende begivenheder. Ønsker du at modtage bladet pr. mail, er du velkommen til at kontakte udvalgets formand Bibiana Gade. Bladet kan desuden downloades herunder.
Gymnastikbladet 2020
Gymnastikbladet 2019

label