Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

 

Parasport Danmark søger deltagere til sportslejr på Club La Santa

Opdateret d. 13-03-2019

20 personer med fysiske handicap får sammen en unik mulighed for at kickstarte deres idrætsliv gennem en uge med sportsaktiviteter og socialt samvær på Lanzarote.

 

Over syv dage i december 2019 skal en gruppe danskere, der er udfordrede af deres handicap og økonomi, i fællesskab prøve kræfter med en bred palette af sportsgrene og -aktiviteter under sydens sol. Club La Santa på Lanzarote er rammen om sportslejren, der arrangeres af Parasport Danmark med midler fra Vanførefonden, Bevica Legater og Bevica Fonden. Målet er at inspirere deltagerne til at gøre idrætten til en del af hverdagen i Danmark.

 

- Vi ser dagligt, hvordan deltagelse i foreningsidrætten og sociale fællesskaber omkring idræt giver mennesker med handicap mere glæde og større overskud i hverdagen. Men vi ved også, at det kan være svært at komme i gang med parasporten ikke mindst hvis man også har økonomiske udfordringer. Samtidig kender man måske ikke sine mulighederne, siger Søren Jul Kristensen, der er breddechef i Parasport Danmark.

 

Opholdet på Lanzarote har derfor fokus på at give deltagerne mulighed for - under kyndig vejledning af Parasport Danmarks instruktører - at finde en sportsgren, der passer dem. Og efter hjemkomsten hjælper Parasport Danmark de medvirkende med at finde frem til et lokalt idrætstilbud, ligesom der kan søges støtte til transport og eventuelle sportshjælpemidler.

 

Idræt og socialt samvær

Selve sportslejren, der finder sted fra 13. til 20. december, bliver både med faste idrætsaktiviteter for alle deltagerne, som svømning, atletik og basketball, samt mulighed for at vælge sig ind på en række andre sportsgrene efter ønske. Det sociale samvær vægtes højt, og der vil bl.a. også være mulighed for prøve lidt mere eksotiske aktiviteter så som at snorkle, dykke og tage på udflugter i fællesskab.

 

- Ensomhed og social isolation er en udfordring for mange mennesker med et handicap, og økonomiske udfordringer kan være med til at gøre disse udfordringer større. Det problem kan sport og i særdeleshed foreningsidrætten være med til at løse. Det vil vi gerne give deltagerne syn for på sportslejren, så der bliver rig mulighed for, at deltagerne kan lære hinanden at kende og danne et stærkt fællesskab, der kan leve videre, siger Søren Jul Kristensen.

 

Muligheden for at arrangere sportslejren på Club La Santa er opstået med oprettelsen af puljen "Den gode oplevelse i et fællesskab med andre". Puljen er oprettet af Vanførefonden, Bevica Legater og Bevica Fonden. Planen er, at sportslejren skal afvikles en gang om året og foreløbig frem til 2021.

 

Marianne Kofoed, direktør i Bevica Fonden, udtaler på vegne af parterne bag puljen:

- Vi er utrolig glade for, at vi sammen med Parasport Danmark kan give en gruppe af mennesker, der er lidt udfordret, mulighed for at afprøve forskellige sportsgrene og den vej rundt forhåbentlig få mod på og lyst til at fortsætte. Vi tror på, at fysisk aktivitet i et fællesskab med andre er godt for os alle sammen, og nogle gange skal der bare noget særligt til, før vi kommer i gang.

 

 

Fakta: Bliv deltager

Er du interesseret i at deltage i turen, så skal du ansøge her:

https://form.jotformeu.com/parasportdanmark/den-gode-oplevelse

 

Ansøgningsfristen udløber den 19. august og udvælgelse af deltagere vil finde sted i uge 35. Der holdes et intromøde omkring turen den 14. september, hvor der er mødepligt.

 

Kriterier der vil indgå i rekruttering af deltagere:

  • Bevægelseshandicap - nyskadede tilgodeses med udvalgte pladser
  • Ikke idrætsaktiv
  • Økonomisk udfordret
  • Aldersgruppe - minimum 18 år

 

Fakta: Den Gode Oplevelse i et fællesskab med andre

Puljen er en fælles pulje for personlige legater, som er oprettet af Vanførefonden, Bevica Legater og Bevica Fonden.

 

Formålet med puljen er at give mennesker, der er udfordret af deres handicap og økonomi, mulighed for gode oplevelser sammen med andre. Den bærende tanke er, at vi alle bliver stærkere og får mere overskud og glæde gennem sociale fællesskaber.

 

Puljen uddeles i regi af Egmont Højskolen, Dansk Handicap Forbund og Parasport Danmark.

 

 

Kontakt

Anni Vestergaard Horsted

Projektmedarbejder, Parasport Danmark

Tlf. 5159 7288

ave@parasport.dk

 

Torben Hahn Nygaard

Projektmedarbejder, Parasport Danmark

Tlf. 2491 4485

thn@parasport.dk


Seneste Nyheder

IDRÆT FOR ALLE …også for dig
Uforglemmelig oplevelse for danske atleter ved Special Olympics World Games
Tilmeldingen er ÅBEN til Special Olympics Skolefodboldturneringen 2019
Tilmelding til Sportsskolerne er i fuld gang!
Få overblikket: Danskere i konkurrence ved Special Olympics World Games
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster