Parasport Danmark logo hvid.png

EM i Powerchair Floorball 2024

De danske verdensmestre i Powerchair Floorball får i oktober 2024 hjemmebane på Musholm, hvor Europas otte bedste landshold skal spille om EM-titlen.

EM i Powerchair Floorball 2024
Danmark og Anders Berenth blev verdensmestre i Powerchair Floorball i 2022 i Sursee, Schweiz.

EM i Powerchair Floorball (internationalt kendt som Powerchair Hockey) er den første officielle slutrunde på dansk grund i en el-kørestolsdrevet sport. For de danske spillere, der vandt VM-guld for første gang i 2022, bliver EM et sportsligt karrierehøjdepunkt. For publikum er mesterskabet en unik mulighed for at få en stor sportsoplevelse og medrivende indblik i idræt for atleter med svære fysiske handicap.

Europamesterskabet afvikles i perioden 20.-28. oktober 2024 på ferie, sport og konferencecentret Musholm. Der spilles indledende kampe i to puljer, hvor de bedste hold kvalificerer sig til slutspillet. Finalen spilles søndag den 27. oktober. 

Bag EM står Slagelse Kommune, Musholm, Sport Event Denmark og Parasport Danmark, der samarbejder med det internationale forbund IPCH under World Abilitysport om at skabe de bedst mulige rammer om spillere, stab og tilskuere.

Find mere information på EM-hjemmesiden ipch2024.com 

Hvad er Powerchair Floorball?

Powerchair hockey (internationalt kendt som Powerchair Hockey) er en el-kørestolsdrevet sport med fart, tempo, intensitet og taktik. Sporten henvender sig til alle aldre og primært til mennesker med et omfattende fysisk handicap.

Spillerne klassificeres i forskellige point-kategorier fra 0,5 til 4,5 baseret på deres samlede fysiske formåen, og hvert hold må maksimalt have 12 point på banen samtidig. Det betyder, at sporten rummer en bred repræsentation af forskellige handicap.

Der er fem spillere på banen fra hvert hold, og kampene afvikles over 2x20 minutter (effektiv spilletid).

Spillere med mindre omfattende handicaps benytter ofte almindelige floorballstave, mens spillere med mere omfattende handicap ofte benytter en speciel fastmonteret stav på stolen.

Der stilles særlige krav til el-kørestolens ydeevne såsom fart, acceleration og vægt, ligesom der stilles særlige krav til dens opbygning. Derfor benyttes særligt konstruerede sportsstole, der er bygget alene med det formål at kunne spille Powerchair Floorball.

Sportens udvikling i Danmark

Powerchair Floorball kom til Danmark i de sene 1980’ere godt ti år efter sportens udvikling i Holland. I første omgang eksisterede der kun en klub i Rødovre organiseret under Orient Gymnastik- og Idrætsforening. Her foregik træningen i spillernes normale hverdagskørestol i en lille gymnastiksal på en folkeskole. Meget er sket siden da.

I dag er der i Danmark tre etablerede klubber i henholdsvis Rødovre, Aarhus og Aalborg. Der trænes i sportsstole og i en sportshal af regulær størrelse. Internationalt gør særligt klubben i Rødovre sig gældende til store klubturneringer, og i landsholdssammenhæng tilhører Danmark den absolutte elite. Det danske landshold vandt VM-guld i 2022, og aktuelt suverænt nr. 1 på verdensranglisten.

Følg Powerchair Floorball i Danmark på Facebook

Kontakt
Eventkoordinator Dorte Berenth
Tlf. 2013 3346
dorte.berenth62@gmail.com

Sportschef Michael Møllgaard Nielsen, Parasport Danmark
Tlf. 2082 0269
mmn@parasport.dk