Parasport Danmark logo hvid.png

KV Fonden bliver toppartner i Parasport Danmark

Parasporten er de kommende fire år sikret støtte fra KV Fonden, der vil være med til at gøre det muligt for alle mennesker med handicap eller særlige behov at blive en del af idrættens fællesskaber.

Formand for Parasport Danmark, John Petersson, og adm. direktør Henrik Holtegaard fra KV Fonden.
Formand for Parasport Danmark, John Petersson, og adm. direktør Henrik Holtegaard fra KV Fonden.

Siden 1949 har KV Fonden haft særligt fokus på at støtte bl.a. indsatser for socialt udsatte og projekter inden for idræt og sundhed. Nu fejrer fonden 75-års jubilæum ved at indgå en partnerskabsaftale med Parasport Danmark, der over de kommende fire år skal føre til, at foreningsidrætten i endnu højere grad rummer og tiltrækker mennesker med handicap eller særlige behov.

- Parasport Danmark arbejder målrettet for at skabe fantastiske idrætsmiljøer for mennesker med handicap. Derfor passer aftalen rigtigt godt ind i KV Fondens overordnede formål og strategi om at støtte socialt udsatte grupper samtidig med, at der gives støtte til idræt, som også er et fokusområde, siger KV Fondens adm. direktør, Henrik Holtegaard.

Parasport Danmark arbejder ud fra en vision om, at alle mennesker med handicap eller særlige behov skal have mulighed for at dyrke idræt, bevæge sig, motionere og konkurrere i berigende og attraktive, sociale fællesskaber. Formand John Petersson ser frem til, at samarbejdet med KV Fonden giver nye muligheder for parasporten.

- Deltagelse i den foreningsbaserede idræt er en adgangsbillet til øget livskvalitet, bedre sundhed, fællesskaber og personlig udvikling. Det gælder for alle, men i særdeleshed for vores medlemmer. Ofte er vi bare nødt til at gøre en ekstra indsats for, at de kan komme i gang. Med støtten fra KV Fonden kan vi gøre endnu mere for at rydde bane vejen for inklusion, siger John Petersson.

I 2024 er de Paralympiske Lege i Paris et særligt fokusområde i parasporten, og KV Fonden bliver med aftalen ny paralympisk partner i Parasport Danmark. Det sikrer para-atleterne endnu bedre muligheder for at præstere, når legene åbner i byernes by den 28. august. På den længere bane skal støtten fra KV Fonden også styrke den danske deltagelse i Virtus Global Games, der er verdens største elitesportsbegivenhed for mennesker med udviklingshandicap.

- Vi har store forventninger både til PL og Virtus Global Games. Der er ingen tvivl om, at vi går efter at forberede resultatet fra PL i Tokyo, hvor det blev til fem danske medaljer. Samtidig har vi en klar ambition om at sikre, at flere mennesker med udviklingshandicap får mulighed for at udfolde deres sportslige potentiale, så Danmark bliver stærkt repræsenteret ved Virtus Global Games i 2027, siger John Petersson.

Partnerskabsaftalen mellem KV Fonden og Parasport Danmark træder i kraft den 20. april 2024 og løber foreløbig til udgangen af 2028. I forvejen er JYSK, Elsass Fonden og Pressalit toppartnere i Parasport Danmark.

 

KV Fonden er en erhvervsdrivende fond, der er stiftet af Krista og Viggo Petersen i 1949. Fonden støtter almene og humanitære formål inden for uddannelse, forskning, idræt og socialt udsatte.

Læs mere på kv-fonden.dk