Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Tage Schmidt, formand for Parasportsrådet i Vejle Kommune, foretager lodtrækningen. Foto: Morten Bank Jensen.
Tage Schmidt, formand for Parasportsrådet i Vejle Kommune, foretager lodtrækningen. Foto: Morten Bank Jensen.
 

Puljerne til EM i kørestolsrugby på plads

Opdateret d. 09-03-2019

Af Morten Bank Jensen

Et af de vigtige skridt på vejen mod EM i kørestolsrugby blev taget lørdag aften til Danmarksmesterskaberne i Viborg. De otte kvalificerede nationer blev trukket ud i to puljer. Danmark havde som værtsnation mulighed for at vælge, hvilken pulje de ville i.

 

Assisterende landstræner Kurt Busk valgte puljen med England, Polen og Schweiz. I den anden pulje mødes Frankrig, Tyskland, Sverige og Holland. Kurt Busk gik efter at møde forhåndsfavoritterne fra England i den indledende runde og glæder sig til en stor sportsbegivenhed til august.

 

- Vi ser det som en fordel, at vi er i pulje med Storbritannien. De er på papiret det stærkeste mandskab, og på den måde undgår vi dem i en eventuel semifinale, siger han.

 

Det er fjerde gang, at der afholdes EM i Danmark, og denne gang er der virkelig noget at kæmpe for. Opnår man en finaleplads, er man automatisk kvalificeret til de Paralympiske Lege i Tokyo i 2020.

 

- Der skal ikke herske nogen som helst tvivl om, at vi går benhårdt efter at kvalificere os til Tokyo. Og intet vil være bedre end at kvalificere os på hjemmebane foran vores egne fans i Vejle, siger Kurt Busk.

 

Anfører for Danmark landshold, Leon Jørgensen, bakkede op om puljevalget og ønsket om at møde Storbritannien tidligt, men han havde gerne undgået Polen.

 

- Det er en interessant gruppe. Polen kan være svære at have med at gøre og Storbritannien er en stærk nation.

 

- Vi glæder os til at skulle spille i Vejle. Det er fedt at spille på hjemmebane, det har jeg prøvet både til EM i Hillerød og til VM i Odense. Men med alt det, der er i gang i Vejle, så håber vi, at det her bliver noget helt særligt med rigtig mange tilskuere, siger Leon Jørgensen.

 

Vejle – parasportens hovedstad

Turneringen afvikles over fire hektiske dage i Vejle fra d. 7. til den 11. august i DGI Huset i Vejle. Det er en del af Vejle Kommunes ambition om at blive parasportens hovedstad og endnu en storstilet event i stil med det succesfulde EM i parabordtennis, der også blev holdt i Vejle i 2015.

 

Ifølge formand for Parasportsrådet i Vejle Kommune, Tage Schmidt, kan tilskuerne godt begynde at glæde sig til at se cremen af kørestolsrugby-spillere, og det der på mange måder er parasportens mest actionpakkede idrætsgren.

 

- Vi gør rigtigt meget for at involvere byen. Det gælder virksomheder, butikker, foreninger og frivillige. Det har så den positive sidegevinst, at det også lokker mange forbi hallen til kampene. Det oplevede vi til EM i parabordtennis, hvor atleterne aldrig før havde oplevet så stor en tilskueropbakning. Det glæder vi os til at opleve igen til august, fortæller Tage Schmidt.

 

At Vejle mener det alvorligt, når de siger, at de vil være parasportens hovedstad, kommer tydeligt til udtryk i 2019, som de har valgt at kalde for ”Parasportens år”.

 

- Vejle bød ind på fire internationale mesterskaber i 2019, og vi fik to af dem. Men vi vil mere end det. Derfor satser vi på en underskov af store og små arrangementer henover året. Der er fx ridesport i samarbejde med Blue Hors og en række foredrag med inspirerende para-atleter fra øverste hylde, fortæller Tage Schmidt, formand for

Parasportsrådet.

 

Storbritannien er forsvarende europamestre og er højst placerede nation på verdensranglisten af de deltagende nationer med en 5. plads. Sverige følger efter på en 6. plads. De øvrige nationer: Frankrig (7), Danmark (8), Tyskland (11), Polen (13), Schweiz (15) og Holland (19).

 

Pulje A: Sverige, Frankrig, Tyskland og Holland

Pulje B: Storbritannien, Danmark, Polen og Schweiz

 

Følg EM på www.facebook.com/2019wrec


Seneste Nyheder

IDRÆT FOR ALLE …også for dig
Uforglemmelig oplevelse for danske atleter ved Special Olympics World Games
Tilmeldingen er ÅBEN til Special Olympics Skolefodboldturneringen 2019
Tilmelding til Sportsskolerne er i fuld gang!
Få overblikket: Danskere i konkurrence ved Special Olympics World Games
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster