Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Der er faldet masser af sne i PyeongChang forud for åbningsceremonien fredag den 9. marts. Foto: OIS/IOC
Der er faldet masser af sne i PyeongChang forud for åbningsceremonien fredag den 9. marts. Foto: OIS/IOC
 

Danmark er klar til vinter-PL

Opdateret d. 08-03-2018

Fredag indledes vinter-PL på det åbne olympiske stadion i PyeongChang. Daniel Wagner er Danmarks eneste deltager, og han går i den kommende uge efter top ti placeringer i snowboard-disciplinerne cross og banked slalom.

 

24-årige Daniel Wagner bærer den danske fane, når han sammen med 567 para-atleter fra 48 lande fredag går indmarch ved åbningen af vinter-PL i PyeongChang. Lige bag sig har han bandagist Toke Seir Novak og chef de mission Michael Møllgaard Nielsen fra Parasport Danmark, og den lille danske delegation glæder sig.


- Det bliver noget helt specielt. Det er mit tredje PL, og åbningsceremonien er altid en stor oplevelse. At få lov til at bære den danske fane har jeg drømt om, siden jeg var til PL første gang, og det ser jeg rigtig meget frem til, siger Daniel Wagner, der lørdag har sin første officielle træning i Sydkorea.


Mandag tager den danske snowboarder så fat på konkurrencerne, hvor det først gælder cross-disciplinen. Her kører atleterne på en bane med forskellige terrænmæssige udfordringer først på tid og efterfølgende mand mod mand i finalerne. Næste fredag følger så banked slalom-disciplinen, som er en tidskørsel, hvor alle atleter får tre forsøg på en slalom-bane og beholder deres bedste tid.


Daniel Wagner har igennem det sidste halve år trænet under den finske snowboard-ekspert Mikko Wendelin, der bl.a. har fostret en verdensmester i Matti Suur-Hamari, og især teknisk har danskeren forbedret sig markant. Selvom han er vant til at jagte medaljer og verdensrekorder i atletikken, er målet dog mere beskedent til vinter-PL.


- Jeg ved, at top ti er realistisk for mig, og en syvendeplads er mit hidtil bedste World Cup-resultat. Hvis jeg kan nærme mig top fem, vil det være helt fantastisk. Jeg er helt sikkert ikke den bedste snowboarder her, men jeg er måske den bedste atlet, og samtidig har jeg en masse rutine, der gør, at jeg er god under det pres, der er til et PL, siger Daniel Wagner.


Chef de mission Michael Møllgaard Nielsen bakker op om den linje.


- Det er imponerende, bare det at Daniel Wagner er med her, og man ved aldrig, hvad der kan ske i en konkurrence. Jeg glæder mig rigtig meget til at følge ham, og jeg er overbevist om, at han kommer til at gøre os stolte. For Parasport Danmark handler vinter-PL ikke mindst om at inspirere børn og unge med handicap og vise muligheder, og Daniel den perfekte rollemodel, siger han.


Åbningsceremonien ved vinter-PL starter fredag kl. 12 dansk tid og sendes live på DR3.


Om Daniel Wagner

Alder: 24 år

Bopæl: Aarhus

Klub: Vejle IF

Handicap: Benamputeret på højre ben over knæet

Idræt: Snowboard (banked slalom og snowboard cross)

Træner: Mikko Wendelin (Finland)

Klassifikation: SB-LL 1

SoMe: http://www.facebook.com/daniel1leg


Seneste Nyheder

Parasurfing: Bruno Hansen jagter sit fjerde VM-guld
Dansk succes ved NM på kortbane
Fornem hæder til tidligere formand Karl Vilhelm Nielsen
Ny sportspris hædrer det umulige
Ny el-hockeyklub i Gårslev for børn og unge med fysiske handicap
 

Sponsors

Mainsponsors

Jysk

Pressalit

Udvikling Fyn - Logo

Sport Event Danmark

Coloplast

OK Plus
Opel logo

Wolturnus - Logo

Links

VM Rugby ticket

Facebook - BW - Logo

IWRF - Logo

Wheelmate.com

Wheelmate

Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster