Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Foto: Badminton Danmark
Foto: Badminton Danmark
 

VM-medaljedrømmene lever for de danske parabadmintonsspillere

Opdateret d. 23-11-2017

Af Jonas Kildegaard Rasmussen / Badminton Danmark

Konkurrencen er hård ved VM i parabadminton, men danskerne holder fast i drømmen om medaljer, selvom det ser svært ud.
 
Simone Meyer Larsen og Cathrine Rosengren har stadig muligheden for at sikre sig en VM-medalje ved Para VM i Sydkorea. Desværre tabte Astrid Lilhav Riis sin singlekamp mod tredjeseedede Yang Qiuxia fra Kina med 9-21, 6-21. Det betyder, at Skovbakken-spilleren er ude af dette VM, selvom hun vandt sin sidste kamp 21-12, 21-8 over Zehra Baglar.

Cathrine Rosengren formåede omvendt at slå kinesiske Li Tongtong i tre sæt. 17-21, 21-18, 21-7 lød cifrene efter 33 minutter, og det holdt liv i drømmen om videre avancement.

For selvom 18-årige Rosengren vandt sin kamp, så manglede Suzuki og Tongtong stadig at spille den sidste kamp i gruppen. Heldigvis vandt Suzuki 21-6, 21-18, og det gav danskeren en plads i lørdagens kvartfinaler.

- Det var meget nervepirrende at følge deres kamp. Til sidst i andet sæt synes jeg godt nok, at det var lidt for tæt og mit hjerte bankede. Men det var rigtig befriende, at Suzuki vandt til sidst, så det var dejligt, siger Cathrine Rosengren og fortsætter ved at sætte nogle ord på sin egen kamp.
- Jeg var nervøs i går og i dag, men i dag gik jeg bare ind og tænkte, at jeg skulle give den gas. Jeg havde ikke forventet en sejr, og det var måske med til at løsne min krop lidt op, så jeg ikke var så stiv og kunne spille mit spil lidt mere.

Solrød Strand-spilleren møder Megan Hollander i kvartfinalen. Danskeren har gode minder fra deres tidligere indbyrdes opgør, men med de præstationer, som hollænderen har leveret i gruppespillet, skal der være fuld fokus fra danskeren. 

- Jeg har slået hende to gange før, så det er nok den bedste lodtrækning, jeg kunne få. Men jeg har set hende spille her ved VM, og hun har udviklet sig meget, siden vi spillede mod hinanden, så jeg skal helt sikkert være klar, siger Rosengren.

Simone Meyer Larsen røg desværre ind i et nederlag på 19-21, 9-21 til Emma Farnham fra Irland. Nu afhænger hendes VM-singleskæbne af kampen mod Rebecca Bedford fra England i morgen. Men det bliver lidt af en mundfuld, da Bedford er andenseeded ved mesterskabet.

Og det er ikke den eneste mundfuld, hun skal tygge sig igennem i morgen. 

Foruden single-kategorien skal den 26-årige SAIF-spiller også forsøge at spille sig videre i damedoublekategorien, hvor hun spiller sammen med Kobe Jane Donovan fra Australien. 

- Gruppen er ret åben, og der er muligheder for at gå videre, men det bliver svært. Simone og Kobie kan klare sig videre med en andenplads, men det vil nok stadig kræve to sejre. Det bliver rigtig spændende, siger Danmarks Team Manager Nicolaj Knudsen.
Den nysammensatte double har tre kampe i Gruppe B. Danskeren får her mulighed for revanche mod Emma Farnham, der spiller sammen med Maria Bartusz. Den konstellation er andenseedet, så der venter endnu engang en svær opgave for det danske team.Seneste Nyheder

Sverige knuste danske curling-drømme
Dansk tredjeplads ved internationalt stævne i paravolley
Godkendt dansk start på B-VM i kørestolscurling
Job Vision støtter parasporten
Toyota øger chancen for flere danske olympiske og paralympiske medaljer
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Støt Skrab Vind 2018

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster