Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Foto: Elias Håkonsson
Foto: Elias Håkonsson
 

En para-atlet kan bestemt godt være Årets Sportsnavn 2017

Opdateret d. 23-11-2017

Titlen får kun mere værdi af, at alle eliteatleter har mulighed for at vinde prisen – også para-atleter.

 

Niels Christiansen, direktør i Parasport Danmark | Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i Danmarks Idrætsforbund
 

Fhv. sportsredaktør på JP, Frits Christensen, skriver i et debatindlæg i JP 8/11, at »handicapidrætten er fejlplaceret i nomineringen til Årets Sportsnavn.« Frits Christensen mener endvidere: »At blande bredde-, elite- og paraidræt sammen i en stor pærevælling for at belønne årets største danske idrætspræstation er ikke at yde de handicappede mere respekt – snarere det modsatte.«

 

I Parasport Danmark og Danmarks Idrætsforbund kunne vi ikke være mere uenige.

 

Der er 15 indstillede atleter til Årets Sportsnavn 2017. De kommer fra store kommercialiserede sportsgrene som f.eks. fodbold og tennis samt mindre synlige sportsgrene som kajak, orienteringsløb og ja, parasporten. Fælles for de indstillede atleter er, at de i 2017 har ydet nogle sportspræstationer, der er helt i top på den internationale scene, og at vejen til succes har været forbundet med knivskarp konkurrence hele vejen hen til og op på medaljeskamlen.

 

For første gang nogensinde har to para-atleter kæmpet sig gennem nåleøjet og er kommet i betragtning til det, som oftest kaldes for årets største sportspris. Daniel Wagner og Lisa Gjessing vandt i 2017 blandt andet henholdsvis VM-guld i længdespring og VM-guld i taekwondo. To præstationer, som begge er helt unikke og værd at kippe med Dannebrog for.

 

Vi medgiver, at det er en næsten umulig øvelse at sammenligne parasporten med den almene idræt, men det er ikke nødvendigvis sværere end at sammenligne præstationer på tværs af alle andre sportsgrene. Hvilken VM-guldmedalje er f.eks. den fornemmeste? Er VM-guldet til badmintonspilleren Viktor Axelsen f.eks. flottere end VM-guldet til sejlerne Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen – begge medaljer vundet i olympiske discipliner?

 

Hvordan kommer vores allesammens fodboldyndling Christian Eriksen i betragtning til prisen, når han ikke har vundet noget, men alligevel har præsteret ypperligt for både Tottenham og det danske landshold? Det kan umiddelbart synes som at sammenligne æbler med pærer. Mange parametre som f.eks. idrættens udbredelse og træningskrav indgår i den enkelte vurdering, men fælles for alle indstillede er, at de er de bedste på deres felt.

 

Hos Parasport Danmark og Danmarks Idrætsforbund har det vakt undren, at det ikke skulle være respektfuldt for para-atleterne at komme i betragtning til at blive Årets Sportsnavn 2017. Frits Christensen kunne jo blot spørge para-atleterne selv. Her vil svaret være, at de er stolte over at være på listen og aldeles uforstående over for, at der skulle komme mindre respekt om dem, fordi de ikke har deres egen pris. Lad os holde fast i, at vi nøjes med at skelne mellem bredde og elite – og at Årets Sportsnavn kun får mere værdi af, at alle eliteatleter har mulighed for at vinde prisen.
Seneste Nyheder

Sverige knuste danske curling-drømme
Dansk tredjeplads ved internationalt stævne i paravolley
Godkendt dansk start på B-VM i kørestolscurling
Job Vision støtter parasporten
Toyota øger chancen for flere danske olympiske og paralympiske medaljer
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Støt Skrab Vind 2018

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster