Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Susanne Sunesen var dagens bedste dansker med imponerende 74,150 %. Foto: Karl Nilsson
Susanne Sunesen var dagens bedste dansker med imponerende 74,150 %. Foto: Karl Nilsson
 

EM-sølv til det danske paradressurlandshold

Opdateret d. 22-08-2017

Af Dansk Ride Forbund

Tirsdag stod den på holdmesterskab ved EM i paradressur, og med fire stærke præstationer lykkedes det Stinna Tange Kaastrup, Susanne Jensby Sunesen, Annika Lykke Dalskov og Tobias Thorning Jørgensen at sikre sig en flot sølvmedalje.

 

Gårsdagens bronzemedaljevinder Stinna Tange Kaastrup (grad II) og Horsebo Smarties var første danske ekvipage på banen i holdkonkurrencen. Hvor skridten havde drillet en smule i mandagens individuelle, satte Smarties ikke en hov forkert i team-programmet og med dagens stærkeste Grad II-program til 74,000 % fik Stinna for alvor fyret op under de danske medaljedrømme.

 

- Jeg er rigtig glad og rigtig godt tilfreds. Alle de ting, som vi havde talt om efter i går, lykkedes. Skridten drillede lidt i går, men i dag flød det hele bare, og både schenkelvigninger og traven gled super. Nu må vi se, hvor mange medaljer, det bliver til. Jeg håber på endnu en god tur i morgen, og så håber jeg, at mine holdkolleger også får gode ture i dag, sagde en glad Stinna efter sin tur.

 

Den opfordring tog holdkollegerne heldigvis til sig. Flere gange PL-medaljetager Annika Lykke Dalskov Risum og Aros A Fenris og PL-sølvvinder Susanne Jensby Sunesen og CSK’s Que Faire rider begge grad IV, og i deres teamklasse leverede Annika et fint program til 71,350 %, mens Susanne fik imponerende 74,150 %.

 

Mesterskabsdebutant Tobias Torning Jørgensen (grad III) og Bruunholm Caribian lod sig heller ikke skræmme af mesterskabspresset, og makkerparret leverede et flot program til 72,176 %.

 

Det er de tre bedste resultater, der tæller i holdmesterskabet, og med samlet 220,351 point blev det til en flot sølvmedalje.

 

- De er bare så mega seje! Det blev til en lidt usikker start i den individuelle i går, men vi har talt det godt igennem og lagt en klar plan for i dag, og det er så skønt at se, at de alle har fulgt planen til punkt og prikke og ikke sat en hov forkert i dag. Danmark har ikke vundet en holdmedalje siden 2013, så sølvmedaljen er et stærkt symbol på, hvor stærk vores trup er. De er bare så dygtige, og jeg er mega stolt af dem. Nu skal vi juble i dag, og så forventer jeg, at skarpheden er indstillet, så vi får en ligeså fantastisk finaledag i morgen, siger landstræner Astrid Gemal.

 

Guldet gik til England med 223,776 point, mens Holland fik bronze med 216,965 point.

 

Onsdag skal alle fire ryttere ride om de sidste individuelle medaljesæt i kür, hvor kun de otte bedste i hver grad skal dyste.


Seneste Nyheder

Stærk dansk indsats i Cologne Classic
Det Faglige Hus fortsætter som sponsor for Special Olympics i Danmark
Deltag i debatten om idrætternes organisering
Dansk dominans ved NM i paradressur
Boccia: Fornem dansk indsats ved NM
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

 height=

SOIF2018 - Genveje PSDK

Støt Skrab Vind 2018

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster