Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Planai Stadium i Schladming. Foto: GEPA
Planai Stadium i Schladming. Foto: GEPA
 

Våd åbning af Special Olympics World Games i Østrig

Opdateret d. 19-03-2017

14 danske atleter med udviklingshandicap gik lørdag aften indmarch ved Special Olympics World Games 2017. 15.000 tilskuere var på plads til åbningsceremonien, der var et mix af dans, skikunster, kendte popsange og taler. Trods den silende regn over Planai Stadium i Schladming var danskerne begejstrede.

 

Verdens største sportsbegivenhed i 2017 fik lørdag aften en åbningsceremoni, der nok var plaskvåd, men til fulde levede op til den status. De østrigske værter for Special Olympics World Games havde linet en stjerneparade af talere, gæster og musikere op på skistadion i Schladming, og der blev heller ikke sparret på krudtet, da et fyrværkerishow lagde låg på showet efter mere end to timer.

 

Vejrforholdene havde truet med at lægge en dæmper på festlighederne i Schladming, men det blev for det meste regnen, der druknede i de mange flotte indslag. For Danmarks alpinskiløber Jimmi Svendsen (Frederikssund), der er førstegangsdeltager ved World Games, var det dog selve indmarchen, der gjorde størst indtryk.

 

- Det var sindssygt fedt at gå ind på stadion med det danske hold. Hele stadion jublede og klappede af os, og man mærkede faktisk slet ikke, at det regnede, siger Jimmi Svendsen.

 

Floorballspiller Claus Cubbin (Haslev) var mest betaget af stemningen, som han forsøgte at fange med kamera og selfiestang.

 

- Højdepunktet for mig var nok at se alle de glade mennesker, der havde det sjovt sammen. Og så var det utrolig flot, da skiløberne kom kørende ned af bjerget med fakler, siger han.

 

Imponerende danskere

Delegationsleder Anette Svejstrup fra Parasport Danmark er imponeret over de danske atleters evne til at tackle vejrforholdene i Schladming.

 

- Det er bare nogle fantastiske personer, der holdt humøret højt, sang med og jublede højest af alle, selvom det regnede fra start til slut. Jeg kan mærke, at ceremonien har været en stor oplevelse for dem. Det giver lige lidt ekstra motivation at være midtpunkt for sådan en fest, og jeg tror, det er med til at inspirere dem, siger hun.

 

Selvom de fleste danskere allerede inden åbningsceremonien har været i aktion ved World Games, er det først søndag, at der er medaljer på spil for første gang. Det er i Super-G, hvor de danske alpinskiløbere begge har muligheden for at vinde metal til Danmark.

 

- Medaljer er ikke målet for Danmarks deltagelse ved World Games, men det er klart, at det er en motiverende faktor for atleterne, der alle sammen har kæmpet for at nå hertil. De første dage hernede er gået med divisionering af atleterne, så de møder andre på samme sportslige niveau, og derfor ved vi også, at der venter nogle spændende konkurrencer, siger Anette Svejstrup.

 

Special Olympics World Games 2017 løber frem til på fredag, hvor der er afslutningsceremoni i Graz. Der er dansk deltagelse i alpinski, langrend, kunstskøjteløb og floorball.

 

 

Fakta: Den danske trup

Danmarks hold består af 14 atleter: to kunstskøjteløbere, to alpinskiløbere, to langrendsløbere og otte floorballspillere. Hertil kommer seks trænere og to ledere fra Parasport Danmark.

 

Atleter:

Emilie Bandier Borring, 15 år, kunstskøjteløb, Gentofte

Andreas Battad, 24 år, floorball, Helsingør

Tim Buch, 26 år, floorball, Haslev

Claus Cubbin, floorball, 25 år, Haslev

Caroline Dresling, 26 år, alpinski, Lyngby

Kim Ehlert Jensen, 28 år, langrend, Sydals

Katya Frejlev, 15 år, kunstskøjteløb, Gentofte

Marie Husfeldt Hendriksen, 21 år, langrend, Ølstykke

Ronny Jakobsen, 29 år, floorball, Frederikssund

Thor Jensen, 20 år, floorball, København S

Margus Petersen, 26 år, floorball, Herning

Rasmus Sejr Hansen, 19 år, floorball, København Ø

Jimmi Svendsen, 27 år, alpinski, Frederikssund

Kristian Øe, 43 år, floorball, Risskov

 

Special Olympics-idrætten i Danmark og den danske deltagelse i Special Olympics World Winter Games 2017 er sponseret af Det Faglige Hus.

 

Følg det danske hold på www.facebook.com/sodanmark

 

Fakta: Special Olympics

Special Olympics er idræt for personer med udviklingshandicap og/eller generelle indlæringsproblemer, der i hverdagen er afhængig af særlige pædagogiske støtteforanstaltninger.

 

Special Olympics-organisationen blev stiftet af Kennedy-familien i 1968, og har i dag godt tre millioner udøvere verden over. Parasport Danmark repræsenterer organisationen i Danmark og arbejder for at give personer med udviklingshandicap mulighed for at dyrke idræt i en forening og herigennem udvikle både sociale og sportslige færdigheder.

 

Læs mere på www.specialolympics.dk

 

Fakta: World Games

Special Olympics World Games afvikles hvert andet år skiftevis i en sommer- og vinterudgave. Senest var Los Angeles, USA, værter for sommerlegene i 2015, mens de seneste vinterlege blev afholdt i PyeongChang, Sydkorea for fire år siden.

 

2.700 atleter fra 107 lande forventes at deltage i den kommende udgave af vinterlegene, der afvikles fra 14. til 25. marts i Graz, Ramsau og Schladming i Østrig. Der konkurreres i ni discipliner: kunstskøjteløb, hockey, floorball, alpinski, langrend, snowboard, speedskating, sneskoløb og stick shooting (en variant af curling).

 

World Games er en breddeidrætsbegivenhed, og Parasport Danmark har ikke en medaljemålsætning.

 

Læs mere på www.austria2017.org

 

Dansk journalist til World Games

Journaliststuderende Caroline Tranberg er i Schladming, Østrig, som en del af den Internationale Sports Association’s program ’Young Reporters’ og tilbyder sin arbejdskraft til danske medier. Hun kan kontaktes på tlf. +45 3110 1062 og e-mail carolinetranberg@hotmail.com


Seneste Nyheder

Danske mestre i paragolf kåret på Fyn
International turnering i kørestolscurling til Tårnby
Kvindelandsholdet i goalball er EM-klar
Paris og Los Angeles tildelt OL og PL i 2024 og 2028
JYSK forlænger hovedsponsoratet med Parasport Danmark til 2021
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i handicapidræt

Parasportens Dag Logo

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster