Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

OL-svømmeren Lotte Friis uddelte søndag medaljer til svømmerne ved Copenhagen 2017 World Para Swimming World Series. På billedet er hun flankeret af svømmetalenter fra Parasport Danmark. Foto: Jysk Pressefoto
OL-svømmeren Lotte Friis uddelte søndag medaljer til svømmerne ved Copenhagen 2017 World Para Swimming World Series. På billedet er hun flankeret af svømmetalenter fra Parasport Danmark. Foto: Jysk Pressefoto
 

Lotte Friis: Vi kan lære rigtigt meget af hinanden

Opdateret d. 15-03-2017

OL-bronzevinderen i svømning Lotte Friis kiggede søndag forbi World Para Swimming World Series i København for at overrække medaljer til parasvømmerne.

 

Og det var ikke helt tilfældigt, at det netop var Lotte Friis, der fik æren af at uddele medaljer. Svømmeren boede og trænede frem mod OL i Rio i Baltimore i USA, hvor hun delte bassin med to af verdens allerbedste parasvømmere Jessica Long (S8) og Rebecca Meyers (S13).

 

- Det er meget inspirerende at se, at man på trods af et fysisk eller psykisk handicap er i stand til at svømme så stærkt, siger Lotte Friis, der nød at gense sine gamle træningskammerater.

 

Mødet i USA med Jessica Long og Rebecca Meyers var ikke første gang, Lotte Friis stiftede bekendtskab med parasvømning. Tidligere i sin karriere trænede hun nemlig med parasvømmer Peter Lund Andersen i Svømmeklubben Sigma, men det var først da hun flyttede til USA i 2013, at bekendtskabet med parasvømningen blev udvidet. Et møde der i den grad givet hende et større perspektiv.

 

- Jeg tror aldrig, at jeg har hørt en paraatlet brokke sig over noget. Det har været fedt at træne med Jessica og Rebecca, og opleve at de ind imellem må gøre tingene lidt anderledes end jeg, fortæller Lotte Friis og fortsætter:

 

- Vi havde rigtig god plads, og ind imellem måtte programmet tilpasses Jessica, da hun er langsommere end os andre (Jessica Long svømmer i S8, red). Skulle vi eksempelvis svømme 200 meter, så svømmede Jessica måske 150, og det var bare helt i orden.

 

Lotte Friis er nu tilbage i Danmark og træner igen i Bellahøj Svømmestadion. Og her så hun gerne, at der var plads til elitesvømmere og paraelitesvømmere på samme tid.

 

- Det har givet mig så meget at svømme med de to (Jessica Long og Rebecca Meyers, red.), og jeg synes det er ærgerligt, at det danske parasvømmelandshold og unionens landshold ikke har mere sammen. Jeg tror, at vi kunne lære rigtigt meget af hinanden, fordi vi på flere områder har en forskellig tilgang, afslutter Lotte Friis.


Seneste Nyheder

VM-guld til Lisa Kjær Gjessing i parataekwondo
Lisa Kjær Gjessing jagter fjerde VM-titel i parataekwondo
5.000 kr. til den bedste jubelscene i Special Olympics Danmark
Dansk afbud til VM i parasvømning i Mexico
20 danske atleter til europæisk ungdomsstævne i Italien
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Støt Skrab Vind 2017

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster