Parasport Danmark logo hvid.png

Parasport nr. 1 - marts 2024

Parasport nr. 1 - marts 2024

Leder
Justering af Parasport Danmarks organisation 

Det perfekte karrierepunktum i Paris
Taekwondokæmper Lisa Kjær blev i februar som den første dansker udtaget til de Paralympiske Lege. Den forsvarende mester drømmer om at afslutte sin karriere med guldet om halsen.

Optur
Paraklatring er en lille men voksende sport i Danmark. For Monica og Mads er der intet bedre end at nå toppen af en 15 meter høj klatrevæg.

I kamp for KIFU
Sidste år var KIFU lukningstruet, og fremtiden for Danmarks største idrætsforening for mennesker med udviklingshandicap så dyster ud. Men klubben blev reddet, og nu ser man fremad – ikke mindst mod årets Special Olympics Idrætsfestival i Frederikshavn. 

Pletskud: PL på plakaten
Den danske PL-plakat 2024 fortæller en historie om inklusion og mangfoldighed i parasporten.

Drømmejægerne
Mød tre atleter der sætter alt ind på drømmen om at repræsentere Danmark ved sensommerens Paralympiske Lege i Paris.

Ægte håndboldstjerner i Nuuk
I Nuuk løber der et særligt håndboldhold rundt. Et lille unikt fællesskab for børn og unge med særlige behov, som har fundet et frirum i et land, hvor der er udfordringer på parasport-området.

Sportsnyheder
VM-bronze i badminton, første udtagne til Paris og andre parasports-nyheder.

Store forventninger
Status. Parasport Danmarks sportschef har store forventninger til de danske præstationer ved de Paralympiske Lege i Paris om mindre end et halvt år.

Trupstatus
23 danske kvoteplader er optjent, men kun én atlet er i skrivende stund udtaget til de Paralympiske Lege i Paris. Få status på mulighederne for kvalifikation i de forskellige idrætter.

Alexander Hillhouse er Årets Para-atlet
Svømmeren Alexander Hillhouse slog i 2023 for alvor sit navn fast på den internationale svømmescene. Den 1. februar blev han hædret som Årets Para-atlet 2023.

”Jeg ryster helt…”
Hele salen rejste sig, da paracykelrytteren Emma Lund vandt Kulturministerens Parasportspris 2023.

Det umulige projekt
Den tidligere topsvømmer Karina Lauridsen satser alt på at kvalificere sig til de Paralympiske Lege i Paris – i roning.

Dedikerede atleter hædres
Vejen til Paris er blevet lidt lettere for roeren Karina Lauridsen og landsholdsanfører i kørestolsrugby Leon Jørgensen, efter de har fået tildelt JYSK’s Bring Dedication-legat på 50.000 kr.

Repræsentantskabsmøde 2024: Ny politisk struktur til afstemning
Parasport Danmarks klubber og frivillige skal fejre 2023-kåringen som Årets Specialforbund i DIF og træffe beslutning om forbundets politiske struktur på det kommende repræsentantskabsmøde.

Siden sidst
Nyheder fra Parasportens verden