Parasport Danmark logo hvid.png

Ny politisk struktur til afstemning

Parasport Danmarks klubber og frivillige skal fejre 2023-kåringen som Årets Specialforbund i DIF og træffe beslutning om forbundets politiske struktur på det kommende repræsentantskabsmøde.

Foto: Lars Møller
Foto: Lars Møller

Tekst: Jannik Lund Andersen

Det bliver et repræsentantskabsmøde ud over det sædvanlige, når parasporten samles i Kolding lørdag den 20. april. På overfladen ligner dagsordenen måske langt henad vejen sig selv med valg til bestyrelse og stående udvalg samt gennemgang af budgetter og regnskab. Men hvor det endnu er uvist, om der bliver kampvalg og debat om politiske poster og økonomi, er der i hvert fald lagt op til en spændende afstemning om Parasport Danmarks fremtidige politiske struktur og udvalg. Det er nemlig op til repræsentantskabet at beslutte, om bestyrelsens forslag om at nedlægge de traditionelle Elite-, Bredde- og Udviklingsudvalg og erstatte dem med nye advisory boards skal vedtages.

Formand John Petersson håber på stort fremmøde, livlig debat og en positiv modtagelse af forslaget til ny struktur.

– Det er enormt vigtigt for Parasport Danmark, at vi arbejder i en retning, der afspejler klubbernes ønsker og interesser. Bestyrelsens forslag til ny politisk struktur bygger på et fælles ønske om at forsimple måden, vi er organiseret på, og skabe endnu større sammenhængskraft på tværs af hele parasporten. Medlemmernes input har været afgørende, og jeg ser frem til, at vi kan fremlægge vores arbejde for det samlede repræsentantskab, siger han.

Foto: Lars Møller
Foto: Lars Møller

Udviklingen af en ny politisk organisering har stået på siden seneste repræsentantskabsmøde i 2022. Bestyrelsens forslag er blevet til på baggrund af flere dialogmøder med Parasport Danmarks klubber og frivillige og en analyse af arbejdet i Bredde- og Eliteudvalget. Det konkrete forslag kan findes på parasport.dk.

Fest og fejring
Når de sidste stemmer er talt op på repræsentantskabsmødet, skruer Parasport Danmark op for festlighederne. Først med et humoristisk oplæg om frivillighed og uddelingen af Ildsjæleprisen 2024, og senere med en festmiddag med sange og taler. Omdrejningspunktet er, at Parasport Danmark sidste år blev kåret som Årets Specialforbund af DIF’s medlemsforbund.

Den fornemme hæder har Parasport Danmarks bestyrelse valgt at fejre med repræsentantskabet.

– Titlen som Årets Specialforbund afspejler i høj grad det uvurderlige arbejde, Parasport Danmarks mange klubber og frivillige lægger i at skabe idrætstilbud for alle mennesker med handicap eller særlige behov. Derfor har jeg virkelig set frem til, at vi kan fejre kåringen sammen, siger John Petersson.

Det er kun deltagere på repræsentantskabsmødet, der har mulighed for at deltage i den efterfølgende festmiddag. Alle medlemsklubber har mulighed for at stille med op til to repræsentanter.