Parasport Danmark logo hvid.png

Det perfekte karrierepunktum i Paris

Taekwondokæmper Lisa Kjær blev i februar som den første dansker udtaget til de Paralympiske Lege. Den forsvarende mester drømmer om at afslutte sin Hall of Fame-karriere med guldet om halsen foran 6.000 tilskuere, venner og familie i Grand Palais.

Det perfekte karrierepunktum i Paris

Tekst: Jannik Lund Andersen

Tillykke med billetten til Paris, Lisa. Hvad betyder det at være udtaget allerede nu?
”Det første vigtige delmål har været at kvalificere mig til PL via verdensranglisten, og jeg er meget glad for, at det er lykkedes. Det gør, at jeg sammen med Bjarne og teamet kan tilrettelægge forberedelserne til Paris på en måde, der er optimal for mig.”


Hvordan ser du dine muligheder i Paris?
”Konkurrencen er kun blevet hårdere i parataekwondo. Jeg kæmper i en ny vægtklasse denne gang, selvom jeg selv vejer det samme, og det gør, at modstanderne er lidt tungere at danse med. Og så er de blevet dygtigere. Det er let at tabe! Men det er også fedt og har været en motivationsfaktor for mig. Mit mål er ét hundrede procent at vinde en guldmedalje i Paris. Jeg tror helt klart på, jeg kan gøre det igen. Ellers var jeg ikke med mere.”


Hvilke overvejelser har du haft i forhold til at stille op i Paris?
”Jeg besluttede mig relativt hurtigt efter seneste PL for, at jeg ville give det et skud med Paris. Dels fordi der kun var denne her periode på tre år, hvor det normalt er fire, og dels fordi, jeg har det så godt i sporten. Jeg ved jo godt, at jeg er blevet en af dem, der trækker gennemsnitsalderen lidt op, og jeg har da spurgt mig selv, om jeg er for gammel. Men svaret er, at jeg føler, at jeg er det rigtige sted på dette tidspunkt af mit liv, og jeg er enormt motiveret for at slutte det hele godt af til PL. Der er ingen tvivl om, at min sidste kamp bliver i Paris. Det bliver et endegyldigt punktum.”


Har forberedelserne være anderledes denne gang, end de var op til legene i Tokyo?
”PL i Tokyo var på mange måder fuldbyrdelsen af min karriere. Det var hovedmålet igennem mere end seks år (fra det stod klart, at taekwondo blev optaget på PL-programmet, red.). Denne gang har jeg haft en anden ro i forberedelserne, og jeg føler, jeg er blevet bedre til at nyde rejsen, selvom den til tider er hård. Det er en gave at få lov til at repræsentere Danmark, og jeg sætter en ære i det hver eneste gang. Det gør mig stolt, og jeg er så taknemmelig for at have fået muligheden. Det var en kæmpe oplevelse for mig at være en del af det danske PL-hold i Tokyo. Det har givet mig så meget. Men Paris bliver helt vildt! At få lov til at kæmpe for fulde huse med familie og venner på tribunerne, det glæder jeg mig virkelig til.”

Lisa Kjær

  • Sportsgren: Parataekwondo
  • Klassifikation: K44 W-65 kg
  • Alder: 45 år
  • Handicap: Underarmsamputeret
  • By: Ry
  • Klub: Elite Vest
  • Udvalgte resultater: PL-guld i 2021, 4 x VM-guld, 5 x EM-guld
  • Tidligere PL-deltagelser: Tokyo 2021