Parasport Danmark logo hvid.png

Trupstatus

23 danske kvoteplader er optjent, men kun én atlet er i skrivende stund udtaget til PL i Paris. Få status på mulighederne for kvalifikation i de forskellige idrætter.

 

Tekst: Kristian Bang Larsen

Foto: Ben Evans
Foto: Ben Evans
Foto: Karl Nilsson
Foto: Karl Nilsson
Foto: Karl Nilsson
Foto: Karl Nilsson

Atletik
Danmark har én kvoteplads, som ligger til den flerdobbelte paralympiske medaljevinder Daniel Wagner. Flere kvalifikationer kan komme i hus over foråret, hvor konkurrencen er hård om at komme med blandt de næste.

Bordtennis
Veteranen Peter Rosenmeier jagter hen over foråret sin sjette PL-kvalifikation i træk. Bliver det til mere end én kvoteplads er herredoublemakkeren Henrik Brammer i spil blandt flere.

Kørestolsrugby
Rugbylandsholdet har igen kvalificeret sig til PL, og et hold på 12 personer skal udtages. Spillere som Sebastian Frederiksen og anfører Leon Jørgensen forventes at blive profiler på det danske hold, hvor det primært er de yderste mandater, der kan være tvivl om, når landstræner Jason Regier udtager sit hold.

Foto: Karl Nilsson
Foto: Karl Nilsson
Foto: Ed Sykes
Foto: Ed Sykes
Foto: Line Falck Christensen
Foto: Line Falck Christensen

Badminton  
Danmarks bedste parabadmintonspiller Cathrine Rosengren skal hen over foråret smashe en kvoteplads hjem til sig selv.

Cykling
Verdensmester Emma Lund må forventes at få den ene af de to danske kvotepladser, mens to herreryttere kæmper om den anden plads – og måske kan køre en tredje hjem.

Kørestolstennis
Danmarks bedste kørestolstennisspiller Louise Willerslev skal spille et stærkt forår for at kvalificere sig til Paris.

Foto: Leanjo De Koster
Foto: Leanjo De Koster
Privatfoto
Privatfoto
Foto: Lars Møller
Foto: Lars Møller

Ridning
Danmark er en dominerende nation i international paradressur og har optjent de maksimale fire kvotepladser. Forsvarende paralympisk mester Tobias Thorning Jørgensen ligner en sikker mand på holdkortet, mens konkurrencen om de øvrige tre pladser er benhård. Blandt de 8-10 ryttere i spil er den dobbelte verdensmester Katrine Kristensen, der nyligt er vendt tilbage fra barsel.

Skydning
Danmark har optjent to kvotepladser og flere kan blive skudt hjem i løbet af foråret. Der skal rammes plet for at komme til Paris, for konkurrencen er hård. Kasper Lousdal, Jan Winther, Jens Frimann og Ditte Clausen er blandt dem, der kæmper om pladserne.

Taekwondo
Den forsvarende paralympiske mester Lisa Kjær er som den første danske atlet udtaget til legene. Ingen andre er i spil.

Foto: Ane Rønn Johansson
Foto: Ane Rønn Johansson
Foto: Gregory Picout
Foto: Gregory Picout

Roning
Karina Lauridsen, der tidligere har vundet paralympiske medaljer i svømning, ligger godt til at ro en kvalifikationsplads hjem.

Svømning
Årets para-atlet 2023, Alexander Hillhouse, er i disse år Danmarks bedste parasvømmer, og må forventes at tage den indtil videre enlige kvoteplads. Svømmes flere i hus, bliver konkurrencen tæt blandt flere talentfulde kvindelige svømmere.

Køb billet til PL i Paris
Drømmer du om at sidde på tilskuerrækkerne i Paris og se de danske atleter kæmpe for ædelt metal ved de Paralympiske Lege?

Billetsalget til legene i Paris den 28. august til 8. september er åbent. Til de fleste idrætter kan man fra 15 euro og op (ca. 110 kroner) få billetter til én session, det vil sige til alle kampe/events i idrætten enten om formiddagen eller om aftenen. Det er desuden muligt at købe et såkaldt ”discovery pass”, hvor mankan se flere forskellige idrætter på en dag for 24 euro, ligesom der er børnebilletter til 10 euro.

Billetter kan købes via hjemmesiden tickets.paris2024.org/en/