Parasport Danmark logo hvid.png

Dedikerede atleter hædres

Vejen til Paris er blevet lidt lettere for roeren Karina Lauridsen og landsholdsanfører i kørestolsrugby Leon Jørgensen, efter de har fået tildelt JYSK’s Bring Dedication-legat på 50.000 kr.


Tekst: Ane Rønn Johansson og Jannik Lund Andersen

I januar måned modtog Karina Lauridsen JYSK’s Bring Dedication-legat på 50.000 kr. De faldt på et tørt sted, og Karina var glad for anerkendelsen:

– Det er fedt! Det betyder meget, at der er nogen, der lægger mærke til, at jeg gør en stor indsats og bruger enormt meget tid og mange ressourcer på det her. Jeg planlægger alt efter, at jeg kan komme til at træne og blive bedre, og vi forsøger at optimere på alle områder. Der kræver meget at få det hele til at hænge sammen.

Hos JYSK vil man gerne give et skulderklap og økonomisk støtte til de atleter, der yder en ekstraordinær indsats:

– Det er fascinerende at opleve en så ambitiøs og dedikeret atlet som Karina, og hendes måde at arbejde på at opnå sine mål er til stor inspiration for os alle. Derfor er vi meget glade for at kunne tildele hende et Bring Dedication-legat, og vi håber, at det kan give hende endnu bedre betingelser for at kvalificere sig. Vi krydser fingre for, at vi får hende at se i Paris til sommer, siger se Andersson, Communications Director hos JYSK.

Ekstra motivation
Også kørestolsrugby-landsholdets anfører Leon Jørgensen har fået JYSK’s “Bring Dedication”-legat på 50.000 kroner. Den 38-årige bornholmer modtog legatet ved årets første landsholdssamling på Musholm, der var startskuddet på syv måneders intense PL-forberedelser. Han var stolt af anerkendelsen.

– Jeg har spillet for landsholdet uden pauser siden 2009, så det betyder meget for mig at få det her skulderklap fra JYSK. Det er klart, at det kun gør mig ekstra motiveret for virkelig at skubbe på frem mod PL, og pengene falder på et tørt sted. Jeg skal have nye hjul til rugbystolen og har også et stort ønske om at få noget ekstra træningsudstyr i hjemmet, sagde Leon Jørgensen.

Parasport Danmarks sportschef, Michael Møllgaard Nielsen, pointerede, hvor vigtig Leon Jørgensen er som et forbillede, der viser vejen for sine holdkammerater:

– Leon har været en toneangivende profil i dansk kørestolsrugby i snart 15 år, og han er afgørende for landsholdets succes. Man kan altid stole på, at han sætter sig igennem på banen, og de seneste år har han også påtaget sig en vigtig rolle som klubtræner for flere af de danske landsholdsspillere på Frederiksberg. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu kan give ham et ekstra rygstød frem mod PL i Paris, lød det fra sportschefen.