Parasport Danmark logo hvid.png

Siden sidst

Mange flere Tumbling Stars

16 børn med et fysisk handicap har fået en tryg start på idræts- og foreningslivet som en del af Tumbling Stars-holdet i Roskilde. Fra årsskiftet bliver træningstilbuddet landsdækkende ved hjælp af en fondsbevilling fra Elsass Fonden.

Tumbling Stars er for børn i alderen 3-6 år. Formålet er at styrke børnenes grundmotorik og forudsætninger for at deltage i foreningsidrætten, når de rammer skolealderen og senere i livet.

Udvidelsen af Tumbling Stars medfører, at der åbner nye hold i Aalborg, Aarhus, Herning, Odense og Lyngby. Det er allerede nu muligt at skrive sig på ventelisten ved at kontakte rekrutteringsansvarlig Peter Rosenmeier på pro@parasport.dk eller tlf. 24 48 83 18.

Foto: SIgne Sjølund Torp
Foto: SIgne Sjølund Torp


Parasport Danmark hjælper i Vietnam

Den vietnamesiske nationalsport badminton skal i højere grad også være tilgængelig for mennesker med handicap i Vietnam, og derfor har Dansk Handicap Forbund inviteret Parasport Danmark til at medvirke i et pilotprojekt, der skal styrke trænerfagligheden lokalt.

Projektet er nu skudt i gang med en workshop i Hanoi under ledelse af bl.a. badmintontræner Caroline Vestergaard.

– Jeg synes, det er lykkedes  at give trænerne et katalog af øvelser rettet mod spillere med fysiske handicap samt at forberede dem grundigt på trænerrollen, så de er klar til at tage opgaven på sig i deres provinser, siger hun.


Cykling for alle

Ny undersøgelse peger på et kæmpe potentiale ved at styrke cykling for mennesker med handicap.

Cykling giver mennesker med handicap bedre mobilitet, sundhed, mental trivsel og social deltagelse. Desværre oplever den gruppe danskere alt for ofte udfordringer, der afholder dem fra at cykle. Det viser en ny, stor undersøgelse, 'Cykling for alle', som Cyklistforbundet og Videnscenter om handicap står bag.

Undersøgelsen peger på et kæmpe potentiale for at styrke cykling hos mennesker med fysiske, psykiske, kognitive eller sensoriske handicap – og dermed på uudnyttede muligheder for sikre de store sundheds- og trivselsfordele, som vil følge med mere cykling blandt den gruppe danskere. Cyklistforbundet og Videnscenter om handicap udpeger derfor en række indsatsområder, som kan styrke cykling blandt mennesker med handicap.

Læs mere om undersøgelsen og anbefalingerne på cyklistforbundet.dk/cyklingforalle

Foto: Thomas Sjørup
Foto: Thomas Sjørup


Coca-Cola er ny Special Olympics-partner

Igennem 55 år har Coca-Cola-koncernen støttet den globale Special Olympics-idræt, der blev stiftet af Kennedy-familien i USA i 1968 for at fremme respekt, inklusion og accept af mennesker med udviklingshandicap. Nu bliver det internationale partnerskab også en realitet i Danmark, hvor Coca-Cola og Parasport Danmark går sammen med det mål at gøre foreningsidrætten endnu bedre til at rumme mennesker med handicap eller særlige behov.

Partnerskabet indeholder en ambition om at bruge Coca-Colas store kommunikationsflade til at sætte fokus på at fremme diversitet og inklusion i idrætten i Danmark.

– Diversitet og inklusion er dybt forankret i vores forretningsstrategi, og derfor er vi ovenud stolte over at indgå et samarbejde med Parasport Danmark. Alle har ret til at gå til sport og vise, hvad de kan – og ikke hvad de ikke kan. Men det er desværre ikke alle forundt. Det er afgørende, at vores partnerskab med Parasport Danmark er med til at fremme ligestillingen i dansk idræt, siger Annette Spanggaard, Public Affairs, kommunikations- og CSR-direktør for Coca-Cola.

Special Olympics-idrætten er i dag udbredt til mange af Parasport Danmarks 500 medlemsklubber, og ambitionen er fremadrettet at få endnu flere klubber til at tilbyde idræt i trygge rammer for målgruppen.

– Der er meget spændende perspektiver i samarbejdet, og vi ser frem til at kunne trække på Coca-Colas erfaringer fra det mangeårige globale partnerskab med Special Olympics, siger John Petersson, formand for Parasport Danmark.


Grundfos støtter kørestolsrugby-landsholdet

En ny partnerskabsaftale mellem Grundfos og Parasport Danmark skal optimere det sportslige set-up omkring landsholdet i kørestolsrugby frem mod sommerens PL i Paris.

Hvis den danske syvendeplads fra PL i Tokyo skal forbedres denne sommer, skal hver en sten vendes i landsholdets forberedelser frem mod Danmarks åbningskamp den 29. august. Det kræver enorm dedikation og selvopofrelse af de 12 danske landsholdsspillere og trænerteamet, og det er i høj grad deres hårde arbejde for fællesskabet, der har inspireret Grundfos til at gå ind i dansk kørestolsrugby.

– Kørestolsrugby bygger på tanken om, at alle har noget at tilbyde fællesskabet, uanset hvem man er, og Grundfos er superstolt af igen at sponsorere det danske landshold i kørestolsrugby. Det har været utroligt inspirerende at følge hele teamet og deres benhårde arbejde for at nå målet om medaljer ved PL i Paris, siger Mogens Lindhard, Head of Global Social Responsibility i Grundfos.

Den danske pumpekoncern har tidligere støttet dansk kørestolsrugby i forbindelse med Parasport Danmarks værtskab for VM i kørestolsrugby i efteråret 2022.

Foto: Lars Møller
Foto: Lars Møller


Nyt successtævne i bordtennis

Allerød Bordtennisklub (ABTK) var i første weekend i marts vært for første udgave af ”De Åbne”, hvor flere end 20 bordtennisspillere med et fysisk handicap eller Parkinson leverede spændende kampe og rigtig god stemning.

Det spritnye stævne er blevet til på initiativ af Rasmus Jensen og Nicklas Jensen, der begge er rigtig godt tilfredse med premiereudgaven.

- Det har været en kæmpe succes! Der var virkelig en fed stemning i hallen hele dagen. Det hele spillede og der var god bordtennis og rigtig mange tætte opgør hele dagen. Vi vender tilbage næste år med endnu flere erfaringer og et endnu bedre setup, siger de to initiativtagere.

Foto: Andreasmikkel.dk
Foto: Andreasmikkel.dk


Nye klubber & tilbud

Ridning i Holbæk
Algestrup Sportsrideklub tilbyder ridning for bevægelseshæmmede. Kontakt Henriette Bergmann på kasserer@algestrup-srk.dk eller tlf. 20 66 42 02.

www.algestrup-srk.dk

Skydning i Holbæk
Tuse Skytteforening tilbyder skydning for bevægelseshæmmede og døve. Kontakt Sigurd Bohl Jensen på e-mail jensen.sigurd@gmail.com eller tlf. 26 41 96 50.

tuseskytteforening.wordpress.com

Fodbold i Hinnerup
HOG Specialstyrken tilbyder fodbold for børn og unge med handicap og funktionsnedsættelser. Kontakt holdleder Ruben Skjellerup Meng på rubenmeng@hotmail.com eller tlf. 42 22 27 14.

www.hogfodbold.dk/hold/boern-ogunge/specialstyrken/

Ridning i Randers
Harridslev Rideklub tilbyder ridning for mennesker med bevægelseshandicap. Kontakt Line Nørgaard på e-mail line.norgaard.jensen1@gmail.com.

Hark.dk

Skøjteløb i Frederikshavn
Skøjte- og sportsforening i Frederikshavn tilbyder skøjteløb for alle med handicap eller diagnoser. Kontakt Pamela Hansson på pamhansson@gmail.com eller tlf. 40 50 53 95.

Sosnord.dk