Parasport Danmark logo hvid.png

Parasport nr. 2 - juni 2019

Herunder kan du finde alle artikler i Parasport-medlemsbladet fra juni-udgaven i 2019.

Parasport nr. 2  - juni 2019

Leder: Special Olympics World Summer Games er ikke elite

Kort Sport

Paradressuren en succes på Blue Hors
Der var en fantastisk stemning, ridning af høj kvalitet og en fordobling af deltagerantal, da Blue Hors i Vejle inviterede indenfor til deres andet paradressurstævne.

Mod alle odds
Kvindelandsholdet i goalball har uden for rampelyset vist tegn på, at de igen kan bide skeer med de bedste. Til sommer har de chancen for at bevise det, når de spiller om billetter til næste års Paralympiske Lege.

Vejen til Tokyo
Den 25. august til 6. september 2020 afholdes de Paralympiske Lege i Tokyo, og med kun lidt over et år til at den paralympiske ild vil vaje over solens rige, er kampen for kvalifikation for alvor sat ind blandt verdens bedste paratleter.

Triumfer & tårer
Der blev knyttet næver, jublet, bidt tænder og grædt tårer, da en rekordstor trup på 86 danske atleter i marts fik en oplevelse for livet ved Special Olympics World Games i de Forenede Arabiske Emirater

"En fuldstændig fantastisk oplevelse"
Parasport Danmarks formand, LEV’s forkvinde og DIF’s næstformand heppede alle med fra lægterne ved World Games. Her er hvordan de oplevede legene.

Kan sport flytte holdninger?
De Forenede Arabiske Emirater har brugt værtskabet for Special Olympics World Games til at flytte nationen i retning af et mere tolerant og inkluderende samfund.

Hvem bliver Danmarksmestre i rekruttering?
10 klubber er blevet udvalgt til at dyste ved DM i (para) rekruttering. Blandt dem er Virum Sogenfri Tennisklubs projekt Team FRED, der vil rekruttere 100 nye børn til skumtennis.

Captain America skal løfte Danmark
Det er godt to år siden, at den tredobbelte PL-medaljevinder Jason Regier overtog hovedansvaret for det danske kørestolsrugbylandshold. Til august sættes alt ind på at kvalificere Danmark til De Paralympiske Lege i Tokyo, når der afvikles EM i Vejle.

Frivillig IFORM - Min rugby familie
For Jane Olsen er det fantastisk at være en del af kørestolsrugby-landsholdet, og opleve hvordan holdet i fællesskab kan klare selv de største udfordringer.

En aktivist takker af
Igennem mere end 40 år har Kristian Jensen været en central skikkelse i handicapidrætsbevægelsen. Efter et helt arbejdsliv dedikeret til handicapidrætten går Kristian Jensen nu på pension.

Handicapidrættens Videnscenter bliver til Videnscenter om handicap
Handicapidrættens Videnscenter udvikles til at dække et bredere område end hidtil og skifter samtidig navn til Videnscenter om handicap.

Hvor mange medlemmer har Parasport Danmark egentlig?
Parasport Danmarks medlemstal er notorisk usikre. Nyt system øger kun forvirringen.

Pletskud

Siden sidst

Ny klub - fart og fællesskab
Gårslev Gymnastikforening ved Vejle slog i februar dørene op for et nyopstartet el-hockeyhold. Det nye tiltag er blevet en kæmpe succes, og hockeystolene er allerede godt fyldt op.