Parasport Danmark logo hvid.png

Fart og fællesskab i Vejle

Gårslev Gymnastikforening ved Vejle slog i februar dørene op for et nyopstartet el-hockeyhold. Det nye tiltag er blevet en kæmpe succes, og hockeystolene er allerede godt fyldt op.

Fart og fællesskab i Vejle

Der er fokus på fart og fællesskab på Gårslev Gymnastikforenings nye el-hockeyhold for børn og unge. I februar startede foreningen deres første parasportshold op.

- Vi blev kontaktet af Parasportrådet i Vejle, og spurgt om vi kunne tænkte os at starte et el-hockey hold op, og det sagde vi selvfølgelig ja til. Det har været en fornøjelse at blive en del af parasportsmiljøet. Der er stor opbakning fra alle sider, særligt fra Parasport Danmark, der har givet uvurderlig rådgivning. I øjeblikket samarbejder vi også med Aabenraa Handicap Idrætsforening, hvor vi har ”lånt” to el-hockey trænere, indtil vi selv får nogle uddannet, fortæller formand Lars Fogt Andersen.

Stort behov

Gårslev Gymnastikforening er i forvejen en del af projektet Fitness For Alle, der skal gøre fitness tilgængelig for mennesker med bevægelseshandicap. Udover ombygningen af fitnesscenteret i Gårslev har foreningen nu også kastet sig over at tilbyde parasportshold, og håbet er, at el-hockeyholdet kan vokse sig meget større.

- Opstarten af holdet har været en stor succes, og det er blevet taget rigtig godt imod af hele Gårslev. Folk er meget begejstrede for den nye vinkel, vi har fået på vores forening, hvor vi favner bredere, end vi har gjort tidligere. Vi er allerede ved at løbe tør for hockeystole, og jeg bliver hele tiden kontaktet af flere, der gerne vil starte, fortæller Lars Fogt Andersen, der også oplever, at der har været et stort behov for tilbuddet i lokalområdet.

- Der findes ingen lignende tilbud inden for en times transporttid. De nærmeste klubber ligger i Odense og Aarhus, hvilket har afholdt mange fra at deltage. I netop denne sport, hvor man som forældre typisk også bliver i hallen under hele træningen, er det vigtigt, at det ikke er transporttiden, der er afgørende for om man kommer afsted.

Det nye el-hockeyhold, samt deltagelsen i Fitness For Alle, har resulteret i at Gårslev Gymnastikforening er er nomineret til Parasportsrådet i Vejles Foreningspris, som uddeles til Sportsgalla 2019 i Vejle. Mens foreningen venter i spænding på det nye idrætscenter, der forventes at åbne til oktober, må de på jagt efter flere el-hockeystole til alle de interesserede spillere på det nye, populære el-hockeyhold.

Læs mere om klubben på www.gaarslev.dk