Parasport Danmark logo hvid.png

”En fuldstændig fantastisk oplevelse”

Parasport Danmarks formand, LEV’s forkvinde og DIF’s næstformand heppede alle med fra lægterne ved Special Olympics World Games. Her er hvordan de oplevede legene.

”En fuldstændig fantastisk oplevelse”
LEV-formand Anni Sørensen og Parasport Danmark-formand John Petersson hepper på de danske atleter ved Special Olympic World Games.

Rørt LEV-formand

Anni Sørensen, formand for Landsforeningen LEV

– Det er en fuldstændig fantastisk oplevelse. Det er en livsbekræftende fejring af mangfoldigheden og af, at mennesker med udviklingshæmning er vigtige i verden. Alle bakker hinanden op på tværs af nationaliteter og handicap – det er inklusion på allerøverste hylde med idrætten som facilitator. I LEV kæmper vi hver dag for lige præcis denne her målgruppe, og det rører mig meget at mærke, at vi er så mange, der har den samme mission.

Stolt formand

John Petersson, formand for Parasport Danmark

– Det sportslige fylder selvfølgelig meget for atleterne, men for mig er der mange andre elementer, der er mindst lige så vigtige – fx at atleterne får en fed oplevelse og lærer et nyt land og nye mennesker at kende. Og også at de får nogle personlige sejre. Jeg havde en snak med af vores atleter forleden, der var meget skuffet og nede – og dagen efter vandt han så. Det er jo en kæmpe sejr i sig selv at kunne rejse sig på den måde. Det var jeg virkelig imponeret over.

Skab bedre forståelse af Special Olympics

Hans Natorp, næstformand for DIF
– Det har været superpositivt. Det er jo en fest at være med til, Højt humør og så stor glæde ved at dyrke sport. Det burde vi alle sammen lade os inspirere af. Faktisk synes jeg, at det er en underspillet del af Special Olympics – at det er en festival, hvor sport er en vigtig aktivitet. Man kunne godt gøre mere ud af den vinkel. Det ville for mig skabe en bedre forståelse af, hvad World Games er. Jeg synes, det er en udfordring, når Special OIympics World Games – måske uforvarende – bliver sat ind i den der sportskontekst, som vi ser al anden sport i. Det giver ikke et retfærdigt billede på nogen måde, og jeg synes, det er en kamp, man ikke skal tage.

Når det er sagt, så glæder det mig meget at se, hvordan idrætten gør det, som den også gør for alle os andre: Vi mærker os selv, vi får gode vaner om fx kost, og vi får supergode fællesskabsoplevelser, hvor sporten er motoren.