Parasport Danmark logo hvid.png

Frivillig IFORM: Min rugby-familie

Frivillig IFORM: Min rugby-familie
Foto: Niels Christoffersen

Jane Olsen har været engageret i kørestolsrugby, siden hun i 2002 blev handicaphjælper for en rugbyspiller. Hun har i mange år været tilknyttet landsholdet i så forskellige funktioner som mekaniker, team manager, massør og dommer. For tiden er hun assistent team manager for landsholdet, frivillig i PSF Falcons og dommer i den nationale turnering.

Hvorfor er du frivillig?
Det er så livsbekræftende at være sammen med spillerne - det er efterhånden blevet min rugby-familie. Det er fantastisk at opleve hvad vi kan, når vi arbejder sammen mod et fælles mål. Jeg bliver gang på gang overrasket over hvor mange ting vi sammen kan klare.

Hver gang jeg kommer til træning i klubben eller med landsholdet, bliver jeg altid mødt af så mange glade mennesker - jeg får altid krammere og varme smil.

Hvad er din største og sjoveste oplevelse?
Min største oplevelse var nok da vi vandt sølv til EM. Det at være frivillig på landsholdet, at være så stor en del af holdet, at jeg som frivillig også fik en medalje om halsen, det var stort. Oplevelsen af, at vi er et samlet hold, som alle bidrager til noget som er større end det enkelte individ.

Noget af det sjoveste var nok da vi havde Jan Gintberg med på en rugbytur til Frankrig, Paris, vi skulle spille om den sidste plads til PL i Rio. Der var mange sjove episoder, f.eks. da en spiller spurgte om Jan ville holde en ”Tale til Nationen” for rugbyholdet. Det gjorde Jan. Talen ligger nu på Youtube.

Hvad er du mest stolt over ved din involvering?
Det er dejligt at mærke, at jeg kan gøre en forskel og at mit arbejde betyder noget. Det er helt igennem fantastisk at være vidne til den udvikling og rejse landsholdet har været igennem de sidste 15 år. Hvordan vi hele tiden kan udvikle og forbedre os som mennesker på så mange planer. Hvordan jeg som menneske også udvikler mig. Jeg oplever at vi gang på gang med samarbejde og viljestyrke kan klare selv de største udfordringer.

 

Jane Olsen

- Team Assistant Manager for det danske kørestolsrugbylandshold, frivillig i PSF Falcons og rugbydommer
- 41 år
- Uddannet social- og sundhedsassistent, samt psykoterapeut
- Ansat som handicaphjælper