Parasport Danmark logo hvid.png

Paradressuren en succes på Blue Hors

Der var en fantastisk stemning, ridning af høj kvalitet og en fordobling af deltagerantal, da Blue Hors i Vejle inviterede indenfor til deres andet paradressurstævne.

I marts måned kunne Blue Hors hingstestation i Randbøl ved Vejle for andet år i træk byde nogle af verdens bedste paradressurryttere velkommen.

Verdensranglistens nummer 1 og 2 havde meldt sin ankomst, og det danske landshold stillede til start med både rutinerede kræfter og nye boblere.

- Det er en fantastisk kick-off på vores sæson, fortæller landstræner for paradressurrytterne Astrid Gemal, - Og det er super dejligt, at vi kan få en start i så flotte rammer på dansk grund.

Som landstræner betyder det rigtigt meget i forhold til Astrid Gemals internationale kolleger, at Danmark har et stævne af en sådan kaliber, at det er værd at køre hele vejen til det kolde nord for.

At et så topprofessionelt sted som Blue Hors huser et stort internationalt paradressurstævne giver genlyd i paradressurverdenen.

Katrine Kristensen (Grad II) på Welldone Dallas fik sølv i det individuelle program.
Katrine Kristensen (Grad II) på Welldone Dallas fik sølv i det individuelle program.

- Paradressuren er ikke bare en del af et større stævne. Vi er det store arrangement på det store, internationale sted, og det er folk meget imponerede over, fortæller hun.

Stævnet er et samarbejde mellem Blue Hors, Parasport Danmark og Vejle Kommune, som i år afholder Parasportens år. Og samarbejdet omkring stævnet fortsætter de kommende år, så man kan oparbejde en tradition, der vil trække de bedste paradressurryttere til Danmark.

- Det giver os en unik mulighed for både at teste bruttotruppen og de nye kombinationer på et højt internationalt niveau, så vi allerede fra sæsonstart ved, hvor vi ligger i forhold til de andre nationer og kan forholde os til, hvad der skal arbejdes på henover sæsonen, fortæller Astrid Gemal.

På Blue Hors glæder man sig også over endnu et succesfuldt stævne, som af ryttere, dommere og officials uden tøven bliver kaldt et af verdens bedste.

- Vi fordoblede antallet af både deltagere og nationer i år, og det tager vi som et tegn på, at det er rygtedes, at det er et godt stævne, fortæller eventchef på Blue Hors, Christian Struck. - Vi kan mærke, at vores stævne bliver prioriteret i rytternes stævnekalender, og det er vi selvfølgelig utroligt glade for og forventer derfor også, at stævnet fortsat vil vokse.

8 DANSKE MEDALJER

Blue Hors stævnet bød på flotte danske resultater og otte podieplaceringer. Både Line Munk Madsen (Grad I) på Hønnerups Beebop og Tobias Thorning Jørgensen (Grad III) på Bruunholms Caribian vandt det individuelle program og tog sølv i küren. Katrine Kristensen (Grad II) på Welldone Dallas fik sølv i det individuelle program, mens Tobias Thorning Jørgensens mor, veteranen Line Thorning Jørgensen (Grad V) på Don Alivan tog sølv både individuelt og i kür. Danmark blev desuden nummer to i holdkonkurrencen efter Storbritannien.