50 Års Jubilæumslogo 1971 2021 Bredformat Lys

Sportslejr på Club La Santa

Parasport Danmark afholder årligt en sportslejr på Club La Santa på Lanzarote, hvor personer med et handicap kan blive introduceret til forskellige sportsgrene, og få hjælp til at gøre idræt til en del af deres hverdag. Næste sportslejr afholdes fra den 12. - 19. november 2021.

Fælles opvarmning i morgensolen. Foto: Line Krag Mortensen
Deltagerne på sportslejren i 2019 fik prøvet kræfter med et stort udvalg af idrætter og aktiviteter. Her er der fælles opvarmning i morgensolen. Foto: Line Krag Mortensen

Bliv inspireret til at dyrke sport

Hvert år står Parasport Danmark for gennemførelsen af en sportslejr for 18-20 personer på Lanzarote. Sportslejren er blevet til med midler fra puljen 'Den gode oplevelse i et fællesskab med andre', der er en fælles pulje for personlige legater oprettet af Vanførefonden, Bevica Legater og Bevica Fonden.

'Den gode oplevelse i et fællesskab med andre' planlægges i år som et forløb, hvor der både før afrejse og efter hjemkomst er et fællesskab mellem alle deltagere. Fællesskabet skal motivere deltagerne til at gøre idræt til en del af hverdagen. 

Formålet med sportslejren er at give personer, der ikke er idrætsaktive og som er udfordrede af deres bevægelseshandicap og økonomi, mulighed for gode oplevelser i et fællesskab med andre. Parasport Danmark står for rekruttering af deltagere, praktisk planlægning og gennemførelsen af sportslejren. Under opholdet på Club La Santa introduceres deltagerne til et bredt udvalg af idrætstilbud, der skal medvirke til, at de efter hjemkomsten til Danmark involverer sig i foreningsidræt.

På sportslejren kan deltagerne blandt andet prøve svømning, kørestolsbasket og atletik. Under vejledning af Parasport Danmarks instruktører er der fokus på at give deltagerne mulighed for at finde en sportsgren, der passer til netop dem. Sportslejren er derfor en unik mulighed for deltagerne for at knytte tæt kontakt til engagerede trænere, der kan hjælpe med at gøre motion til en del af hverdagen hjemme i Danmark. 

Kørestolsbasket var en del af programmet i 2019.
Kørestolsbasket var en del af programmet i 2019.
Deltagerne blev introduceret til håndcykler.
Deltagerne blev introduceret til håndcykler.


Sportslejren 2021


Sportslejren i 2021 er fra den 12. november til den 19. november på Club La Santa på Lanzarote. Alle deltagere bliver friholdt for udgifter til flyrejse, ophold og sportsaktiviteter. 

Som deltager på sportslejren vil du hver dag blive introduceret til en række forskellige idrætsgrene. Du kan blandt andet prøve kræfter med svømning, atletik, tennis og basketball. Der vil i løbet af dagene være fællesmåltider, samt hygge om aftenen. Efter hjemkomsten tilbydes konsulenthjælp til opstart i en idrætsklub/forening. Der er derfor særligt fokus på at samle en gruppe deltagere, der gerne vil i gang i en lokal klub, men som mangler det sidste skub.

Oplevelsen spredes ud over længere tid 

Fra at deltagerne udvælges i marts 2021 til afrejse i november planlægges der et forløb, som alle deltagerne skal deltage i. Forløbet består primært i deltagelse i et online fællesskab med de andre deltagere, hvor formålet er følgende: 

- Træne adfærd 
- Skabe gode betingelser for personlig forandringer og udvikling 
- Understøtte det gode sammenhold over tid 

Forløbet kommer også til at bestå af sociale møder, opbygning af netværksgruppe, inspirationsemner og en-til-en coachingforløb. 


Vil du med?
Lyder det som noget for dig, så har du mulighed for at søge om deltagelse på sportslejren.

For at komme i betragtning til forløbet og turen er der en række parametre, som indgår i en samlet vurdering: 

  •       Du har et bevægelseshandicap (nyskadede tilgodeses med udvalgte pladser) 
  •      Du er ikke idrætsaktivfør forløbet startes 
  •       Du er økonomisk udfordret 
  •      Du er over 18 år

Ansøgningsfristen til sportslejren er den 1. februar 2021, og vi forventer at kunne give alle deltagere besked inden 1 marts 2021. 
Du ansøger gennem linket her. 


Kontakt
Har du spørgsmål til sportslejren, er du velkommen til at kontakte Torben Hahn Nygaard fra Parasport Danmark, der er projektleder på sportslejren:

Tlf.: 24 91 44 85
Mail: thn@parasport.dk


Hvad siger de tidligere deltagere om sportslejren?


”Sportslejren på La Santa har været en af de største oplevelser i mit liv. Jeg har lært utrolig meget om min krops muligheder, og nu ved jeg, at den kan mere end jeg nogensinde havde troet. Det har været en helt utrolig mulighed for mig,” Winnie Magnussen

”Jeg meldte mig til sportslejren, fordi jeg synes, at det kunne være spændende at finde ud af, hvor meget jeg rent faktisk kan og måske finde ud af noget, som jeg kan fortsætte med derhjemme,” Sanne Thorup Rasmussen

Jeg synes, det var rigtig fedt at kunne prøve en masse forskellige sportsgrene af. Det var lettere at kaste sig ud i nye ting, end hvis man tog ned i en tilfældig sportsklub i Danmark. Det gjorde ikke noget hvis man fejlede, og der blev hurtigt fundet alternative metoder, så alle kunne være med,” Emil Hougaard

Læs om Max der overvandt sin vandskræk på sportslejren her.
Læs om Sanne, der oplevede et unikt fællesskab på sportslejren her. 

 

Styrketræning i solen.
Styrketræning i solen.
Kørestolstennis.
Kørestolstennis.


Puljen 'Den gode oplevelse i et fællesskab med andre'


Puljen er en fælles pulje for personlige legater, som er oprettet af Vanførefonden, Bevica Legater og Bevica Fonden. Formålet med puljen er at give mennesker, der er udfordret af deres handicap og økonomi, mulighed for gode oplevelser sammen med andre. Den bærende tanke er, at vi alle bliver stærkere og får mere overskud og glæde gennem sociale fællesskaber. Puljen uddeles i regi af Egmont Højskolen, Dansk Handicap Forbund og Parasport Danmark.

Med midlerne fra puljen har Parasport Danmark skabt sportslejren, hvor puljens formål kan blive båret ud i livet, kombineret med Parasport Danmarks mål om at få flere fysisk udfordrede i gang med at dyrke idræt.

Fællesbillede fra sportslejren 2019.
Fællesbillede fra sportslejren 2019.