Parasport Danmark logo hvid.png

Kommende landsholdsløber fandt selvtilliden med FrameRunning

Sanne Archana Thorup, der er født med Cerebral Parese, var en del af Parasport Danmarks sportslejren på Club La Santa i 2019. På et år har hun gjort så store fremskridt med løb på sin FrameRunner, at landstræneren nu har sendt bud efter hende.

Sanne Archana Thorup på sin FrameRunner.
Sanne Archana Thorup på sin FrameRunner.

I december 2019 tog et hold på 18 personer med forskellige handicap afsted til Club La Santa på Lanzarote, hvor Parasport Danmark afholdt sin årlige sportslejr. Blandt deltagerne var 35-arige Sanne Archana Thorup, der er født med cerebral parese (spasticitet). Hjemvendt fra sportslejren ønskede Sanne en mere aktiv hverdag.

- Efter turen til Club La Santa aftalte jeg med projektlederen fra turen, Torben Nygaard, at jeg skulle overveje om framerunning var noget for mig. Torben ringede i sommeren 2020 og sagde: ”Er det nu, vi tager til Randers og prøver framerunning? Du kan bare sige nej bagefter, men giv det lige en chance.” Og så tog jeg med, men egentlig bare for at sige, at jeg havde prøvet, men at det blev et nej, fortæller Sanne Thorup om hendes vej ind i framerunning efter sportslejren.

- Men jeg tog fejl. De var så søde i Randers Freja Para-atletik, og jeg følte mig velkommen med det samme. Jeg kunne ikke andet end at give det en chance, og det er et af det bedste valg, jeg har taget, siger Sanne om første besøg i para-atletikklubben i Randers.

Efter at være begyndt til framerunning, har Sanne fået en større tro på sig selv. Ikke mindst efter mødet med atletiktrænerne, der med det samme kunne se Sannes evner.

- Jeg har altid gerne ville løbe. Det har bare ikke været en mulighed, men det er det nu. Det er ubeskriveligt, at der er nogle der tror på, at jeg kan det her. Det er med til at give mig selvtillid. Jeg har opdaget, at jeg faktisk kan mere end jeg selv troede, fortæller Sanne.

Drømmen om de store stævner

At få fart i benene på sin FrameRunner har ikke kun skabt en mere aktiv hverdag for Sanne Thorup. Efter et liv med mange fysiske udfordringer, tolv knæoperationer og flere genoptræningsforløb har Sanne nu skruet op for de sportslige drømme.

- Jeg vil gøre alt og mere til, for at nå så langt som jeg kan med framerunning. Så kan jeg sige, at jeg gav mig selv fuldt ud og mere til. Nu kan jeg endelig kalde mig atlet, og hvem havde troet det? Ikke mig!

Det er da heller ikke uden grund, at Sanne kan drømme om at komme langt med inden for FrameRunning. Efter ét års træning blev hun inviteret via hendes klubtræner.

- Det kunne være virkelig vildt at komme med til de store stævner i framerunning. Jeg begyndte at løbe i august 2020 og ét år efter blev jeg spurgt, om jeg ville være med på bruttolandsholdet. Det er stadig uvirkeligt, men det er rigtigt, fortæller Sanne Thorup.

Til november tager endnu en gruppe afsted til Parasport Danmarks sportslejr på Club La Santa, alle med målet om at få en mere aktiv hverdag. Samme mål som Sanne tog afsted med, og som hun i dag har mere end indfriet.

 

Puljen 'Den gode oplevelse i et fællesskab med andre'

Sportslejren på Club La Santa er blevet til gennem en fælles pulje for personlige legater, som er oprettet af Vanførefonden, Bevica Legater og Bevica Fonden. Formålet med puljen er at give mennesker, der er udfordret af deres handicap og økonomi, mulighed for gode oplevelser sammen med andre.
Med midlerne fra puljen har Parasport Danmark skabt sportslejren, hvor puljens formål kan blive båret ud i livet, kombineret med Parasport Danmarks mål om at få flere fysisk udfordrede i gang med at dyrke idræt.

Læs mere om Parasport Danmarks sportslejr på Club La Santa her.