50 Års Jubilæumslogo 1971 2021 Bredformat Lys

Skole OL

I Skole OL Parasport dyster eleverne i forskellige parasportdiscipliner, som er tilpasset børn i 4.-7. klasse. OL i børnehøjde – hvor alle kan være med.

Skole OL-stævner og Skole OL-finalen resten af skoleåret 2019/2020 er aflyst grundet corona-situationen.
Planen er, at Skole OL vender stærkt tilbage med en ny sæson i det kommende skoleår 2020/2021. 

 

Alle elever kan deltage i Skole OL

Elever med et handicap har mulighed for at få en rigtig god oplevelse til Skole OL. Eleverne kan enten konkurrere med deres klassekammerater i de klassiske Skole OL-sportsgrene, hvor eleverne kan benytte særlige hjælpemidler, eller de kan dyste i forskellige parasportdiscipliner.

Hvis I har en elev med et handicap, har I mulighed for at få besøg af en underviser fra Parasport Danmark. Underviseren kommer ud på jeres skole og underviser hele klassen i forskellige parasportdiscipliner. Dette tilbud gælder for alle, som tilmelder sig Skole OL og har en elev med et handicap i klassen.

I Skole OL Parasport dyster eleverne i forskellige parasports-discipliner, som er tilpasset børn i 4.-7. klasse. Parasports-disciplinerne er fulde af action og spænding, og der er garanti for sjove og anerledes oplevelser sammen klassekammeraterne og elever fra andre skoler. Der konkurreres på hold, hvor et hold består af en elev med et handicap og to ikke-handicappede klassekammerater.

I videoen til højre kan du få en smagsprøve på Skole OL Parasport.

Som en del af Skole OL Parasport kan elever dyste i klassiske Skole OL-sportsgrene, hvor der arbejdes for at inkludere eleverne med handicap i de klassiske discipliner. Der er også mulighed for at stille op i parasport-discipliner, hvor der er stort fokus på eleverne med handicap. 

De klassiske Skole OL-sporstgrene
Her kan børn med fysiske udfordringer konkurrere sammen med deres klassekammerater i atletik, bordtennis, bowling, bueskydning, cross, O-løb, roning og svømning, og sammen med klassen dyster de om en plads i den store Skole OL Finale.

Det vurderes i hvert tilfælde, hvordan eleven eller eleverne bedst inkluderes i den pågældende sportsgren. I enkelte tilfælde tilpasses øvelserne, i andre tilfælde anvendes særlige hjælpemidler – alt sammen med henblik på at skabe fair konkurrence. Mulighederne for at inkludere elever med handicap varierer efter handicap og de enkelte idrætsgrene.

Parasport-disciplinerne
Der er også mulighed for at stille op til Skole OL i en konkurrence, hvor elever med et handicap er i centrum. Der konkurreres på hold, hvor et hold består af en elev med et handicap og to ikke-handicappede klassekammerater. Hvert hold deltager i tre forskellige konkurrenceidrætter.

Der er mulighed for at stille op i følgende discipliner:

  • Elektrisk kørestol: Kørestolsfodbold, kørestolsslalom og boccia
  • Manuel kørestol: Kørestolsrugby, kørestolsslalom og boccia
  • Synshandicap: Goalball, løbestafet og boccia

Læs mere om de forskellige discipliner her.

Der vil være mulighed for at låne rekvisitter og udstyr, så der kan trænes på skolen. Hvor lang tid man kan låne udstyret og hvor meget, der kan lånes, afhænger af efterspørgslen og aftales med Parasport Danmark.

Tilmelding
For at tilmelde jer Skole OL Parasport skal I sende en mail til Skole OL på info@skoleol.dk.

Vi vil gerne vide skolens navn og by, hvilken klasse I tilmelder, kontaktoplysninger på læreren. Udover dette skal I oplyse, om I ønsker at stille op i disciplinerne for elektrisk kørestol, manuel kørestol eller synshandicappede.

Fra 2021 til og med 2024 rykker finalerne til Billund, som dermed understreger titlen som ’Børnenes Hovedstad’ i Danmark.

Daniel Wagner løber med den olympiske ild ved Skole OL 2018.
Daniel Wagner løber med den olympiske ild ved Skole OL 2018.

Kontakt

Projektmedarbejder Torben Hahn Nygaard
Mobil: 24 91 44 85
Mail: thn@parasport.dk