Jubilæums Logo Til Parasport.Dk

50-års jubilæum

Den 31. oktober 2021 er det præcis 50 år siden, at Parasport Danmark blev stiftet. Her kan du læse mere om, hvordan jubilæet bliver markeret i årets løb.

Parasport Danmark fylder 50 år den 31. oktober 2021.
Parasport Danmark fylder 50 år den 31. oktober 2021.

Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) blev stiftet den 31. oktober 1971 i Aarhus, og siden har store personligheder og begivenheder været med til at udvikle og forme forbundet, der siden 2016 har heddet Parasport Danmark. Det er nogle af de helt særlige mennesker og øjeblikke, der i årets løb vil blive husket, inden det festlige højdepunkt, der bliver en reception og middag fredag den 29. oktober i Idrættens Hus i Brøndby.

50 historiske nedslag på Facebook og Instagram
Fra april og frem til oktober vil Parasport Danmarks sociale kanaler se tilbage på forbundets 50-årige historie i form af 50 opslag om væsentlige begivenheder og uforglemmelige øjeblikke i dansk parasport fra 1971 til 2021.

Tre podcasts om Parasport Danmarks historie
Der produceres tre podcasts med udgivelse ca. hver anden måned fra maj til oktober. I den første vil du kunne møde formand John Petersson og hans forgænger Karl Vilhelm Nielsen, der sammen ser tilbage på Parasport Danmarks historie. Følgende podcasts vil fokusere på henholdsvis Special Olympics-idrætten og Danmarks deltagelse i de Paralympiske Lege.

Jubilæumspulje 
For at få markeret jubilæet i klubberne og til stævnerne, og hvor der ellers er aktiviteter, har vi oprettet en jubilæumspulje. Puljen er todelt:

  • 50.000 kr. øremærkes til klubber, idrætsudvalg, idrætskontakter (på vegne af en idræt) eller andre, der laver idrætsaktiviteter for mennesker med handicap. Her kan der søges om støtte, hvis man har en god idé til at fejre jubilæet lokalt.
  • 50.000 kr. øremærkes til at lave en stævnekonkurrence blandt alle de medlemsklubber, der deltager i Parasport Danmarks stævner i 2. halvår 2021. Det kan være en simpel lodtrækning blandt de deltagende hold, præmier til bedste mål, sjoveste detalje eller lignende. Præmien er et gavekort a 2.000 kr. til brug på holdet eller i klubben. 

Alle klubber og idrætsudvalg har fået direkte information, men eventuelle spørgsmål kan rettes til Anette Svejstrup, asv@parasport.dk, tlf. 20 99 03 44. Gavekortene udloddes løbende i 2. halvår 2021, og indtil puljen evt. er tom.

Grafisk materiale til klubber og partnere
Parasport Danmark vil til efteråret udgive et jubilæumskit med materiale målrettet de sociale medier til alle medlemsklubber og samarbejdspartnere, der kan være med til at synliggøre deres rolle og opbakning til parasporten i Danmark.

Jubilæumsmagasin
Til efteråret udgiver Parasport Danmark en særudgave af magasinet Parasport, der fejrer forbundets 50-årige historie med spændende tilbageblik og masser af guld fra arkivet.

Kontakt
Kommunikationskonsulent Jannik Lund Andersen
jla@parasport.dk
Tlf. 51 27 17 60