Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Line Damgaard og Ulrik Nyvold er udtaget til Vinter-PL 2014 i Sochi
Line Damgaard og Ulrik Nyvold er udtaget til Vinter-PL 2014 i Sochi
 

Dansk PL-hold til Sochi er historisk

Opdateret d. 29-01-2014

Af Jannik Lund Andersen
jla@dhif.dk

Når alpinskiløberne Line Damgaard på ét ben og Ulrik Nyvold i sitski tørner ud for Danmark ved De Paralympiske Vinterlege i Sochi, skriver de begge historie. Aldrig tidligere har en kvindelige dansk atlet kørt alpint ved PL, og det er også første gang, Danmark har en deltager med i sitski.

 

To para-skiløbere er onsdag udtaget til De Paralympiske Vinterlege i Sochi, hvor de skal repræsentere Danmark i alpint skiløb. Line Damgaard, Aalborg, og Ulrik Nyvold, Frederiksberg, bliver begge paralympiske debutanter, og udtagelsen er resultatet af en målrettet indsats, der for alvor tog fart i 2012. Sammen med landstræner Peter Balle og assisterende landstræner Visti Lindemann har de løbet pisterne flade rundt om i Europa og USA i jagten på adgangsbilletten til Sochi. Derfor blev beskeden om udtagelsen også mødt med både glæde og lettelse hos de alpine skiløbere.

 

- Det er en drøm, der går i opfyldelse. Det er det ultimative, jeg kan opnå som atlet, og jeg er utrolig stolt over, at jeg er blevet udtaget til at repræsentere Danmark, siger Ulrik Nyvold.

 

- Jeg hoppede rundt i stuen af glæde, og jeg har nevet mig selv i armen op til flere gange for at være sikker på, jeg ikke drømmer. Det betyder alt for mig at blive udtaget til Vinter-PL, siger Line Damgaard.

 

Optimistisk elitechef

Selvom der ikke er udsigt til danske medaljer i Sochi, er elitechef i Dansk Handicap Idræts-Forbund, Michael Møllgaard Nielsen, overbevist om, at de danske alpinister kan gøre sig gældende ved Vinter-PL.

 

- De er udtaget, fordi de hører til blandt de bedste atleter inden for deres sport og handicap, og jeg glæder mig rigtig meget over, at de får mulighed for at vise sig frem for hele verden i Sochi. De fortjener det virkelig, siger Michael Møllgaard Nielsen, der samtidig glæder sig over, at Danmark efter 16 års fravær fra pisterne atter er repræsenteret på alpinsiden ved vinterlegene.

 

- Det er meget positivt, og forhåbentlig giver det også et boost til alpinmiljøet i Danmark. At Ulrik og Line er med blandt de bedste i verden, når det går løs, kan forhåbentlig inspirere andre til at følge trop, lyder det fra den danske chef de mission.

 

De sidste forberedelser

De Paralympiske Vinterlege i Sochi afholdes fra den 7. til den 16. marts – to uger efter Vinter-OL – og Ulrik Nyvold og Line Damgaard skal først i aktion den 13. marts. Holdet har derfor masser af tid til skærpe formen inden afrejsen til Rusland.

 

- Jeg skal nå en masse træning og små finjusteringer, så Sverige bliver mit andet hjem i perioden. Derudover har vi en fælles træningslejr i Østrig i februar, som jeg ser meget frem til, siger Ulrik Nyvold.

 

For Line Damgaard handler det også om at få styr på de sidste ting:

 

- Jeg skruer yderligere op for træningen nu, så jeg er, lige hvor jeg skal være, når det gælder. Mentalt handler det om afstresning og afslapning, og jeg skal sørge for at bevare en god kontrol over mig selv, siger Line Damgaard.

Udtagelsen af Line Damgaard og Ulrik Nyvold blev gjort officiel på et pressemøde onsdag i Idrættens Hus, Brøndby.

 

Line Damgaard, Aalborg

Line Damgaard, 31 år, er lårbensamputeret på højre ben efter en kræftsygdom i 2000. Hun står på ski på ét ben, og hun er Danmarks første kvindelige alpinist ved De Paralympiske Vinterlege. I Sochi deltager hun i slalom og storslamlom. Hun er vokset ud af det danske alpinmiljø, som Dansk Handicap Idræts-Forbund er i gang med at udvikle, og har desuden stået på alpinski med sin familie, siden hun var barn. Efter amputationen fortsatte hun ufortrødent – blot på ét ben. Til daglig arbejder hun hos Sahva som bandagist.

 

Ulrik Nyvold, Frederiksberg

Ulrik Nyvold, 38 år, er lam fra brystet og ned efter en rygmarvsskade i 2005. Han forsøgte også i 2010 at kvalificere sig til De Paralympiske Vinterlege i Vancouver, men dengang lykkedes det ikke. I Sochi deltager han i både slalom og storslamlom. Han er den første danske sitskiløber ved et Vinter-PL. I sitski er løberen placeret i en glasfiberskal, der udgør sædet, hvorunder der er monteret en fjeder med en ski. Derudover har man to outriggers – skistave med små ski under – til at hjælpe med at styre og holde balancen. Ulrik er uddannet forstkandidat og arbejder til daglig i sit eget firma Levinsen & Abies A/S.

 

Det øvrige danske hold:

Michael Møllgaard Nielsen, chef de mission
Stephan Ghisler-Solvang, presseansvarlig
Dorthe Bjerre Krogh, fysioterapeut
Peter Balle, landstræner
Visti Lindemann, assisterende landstræner

 

Kontaktinformation:

Michael Møllgaard Nielsen, elitechef i Dansk Handicap Idræts-Forbund og chef de mission i Sochi
E-mail: mmn@dhif.dk
Tlf. 20 82 02 69

 

Jannik Lund Andersen, kommunikationskonsulent i Dansk Handicap Idræts-Forbund
E-mail: jla@dhif.dk
Tlf. 51 27 17 60


Seneste Nyheder

Peter Rosenmeier bliver en del af Team Toyota
Skade spolerede Lisa Kjær Gjessings VM
Unge bordtennisbobler indtog BTK Viby
Lisa Kjær Gjessing jagter 5. VM-titel
Special Olympics-atleter har kurs mod Abu Dhabi
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster