Parasport Danmark logo hvid.png

Parasport nr. 4 - december 2023

Parasport nr. 4 - december 2023

Leder
Kommunal spareiver koster dyrt

Ung & stolt: Meget mere end hurtige fødder
Adem Alamin er et af parasportens største løbetalenter, men sporten har også øget hans trivsel og gjort ham mere selvstændig. 

Til sydpolen på ski
Den blinde skiløber Arne Christensen vil nå klodens sydligste punkt på ski de første uger af 2024. Det er en udfordring, der kræver mange års erfaring, en dygtig ledsager og målrettet træning.

Den gode oplevelse
Fem af deltagerne på sportslejren ’Den Gode Oplevelse’ fortæller om at rykke ved mentale og fysiske grænser, skabe nye fællesskaber og få fornyet tro på fremtiden.

Kunstig intelligens kan hjælpe løbere med synshandicap
Google Danmark testede i samarbejde med Parasport Danmark og Dansk Blindesamfund udstyr, som på sigt måske kan hjælpe blinde til at løbe uden ledsager.

Venner i kamp
Tag med til mesterskaberne i powerchair football og mød de unge talenter Albin og Tristan, der er fjender på banen, men venner udenfor.

Stoltheden er kæmpestor
Det kostede 650.000 kroner for det danske landshold i powerchair football at deltage ved VM i Australien, men oplevelsen var alle pengene værd, fortæller spillere og trænere.

Mestrene
Se den samlede oversigt over parasportens mestre i 2023. Et kæmpe tillykke til alle!

Pletskud
Hummel klæder parasporten på. Se de fede billeder.  

Sportsnyheder
EM-medaljer i ridning og bordtennis, ny landstræner i powerchair floorball og andre parasports-nyheder.  

I front for medlemmerne
10 konkrete mål skal være med til at skabe et mere markant og synligt Parasport Danmark, der kæmper for mennesker med handicaps muligheder for at tage del i foreningsidrætten.

Russisk PL-comeback gør ondt   
Parasport Danmark ærgrer sig over, at russiske og belarusiske atleter får lov til at konkurrere ved de Paralympiske Lege i Paris 2024 under neutralt flag.

Frivillig IFORM: Jeg er ikke farlig, bare fordi jeg sidder i kørestol  
Claus Madsen har været engageret i parasporten siden 1987. Møde den 60-årige veteran, der stadig kæmper for ”de svage”.

’Alle skal vide, parasporten er livsforandrende’
Med en trailer fuld af idrætsrekvisitter er René Sloth fra Parasport Danmarks underviserkorps på en mission om at komme uvidenhed og fordomme om idræt for mennesker med handicap til livs.

Fra skade til sport
Sport er sundt for både krop og sjæl, og idræt kan have en vigtig funktion i genoptræningsforløb. Derfor har Parasport Danmark og Vejlefjord Rehabilitering indgået et samarbejde.

Tilbage i fuld fart
Det er halvandet år siden, at Gustav Agger sidst har løbet. Sammen med 40 idrætsaktive protestebrugere har han været til løbeskole med Sahva på Musholm for at få et nyt liv i bevægelse.

JYSK Aktivitetspulje har støttet klubber over hele landet
Se nogle af de fede klubaktiviteter som har fået støtte fra JYSK Aktivitetspulje i 2023.

Siden sidst
Nyheder fra Parasportens verden