Parasport Danmark logo hvid.png

Parasport nr. 3 - oktober 2023

Parasport nr. 3 - oktober 2023

Leder
Parasporten skal inkluderes - når det giver mening

I regnbuetrøjen 
Emma Lund er på rekordtid blevet en af verdens bedste paracykelryttere. Mød den nykårede verdensmester, der oprindeligt bare ville ud at cykle med sin familie.

Ung og stolt: Lille statur, store ambitioner
15-årige Gregers Meldhede fra Mols måler 125 cm. Nu sigter han mod stjernerne med store ambitioner for fremtiden.

Modigt DM-koncept vakte jubel
Vanetænkning og nemme løsninger var gemt væk, da thansen ARENA i Fredericia lagde gulv til det hidtil største og mest ambitiøse DM i kørestolsrugby.

Sportsnyheder
Danske VM-medaljer i cykling, svømning og atletik og mere til. 

World Games: Indtryk fra Berlin
Berlin dannede rammen om en kæmpe idrætsfest under Special Olympics World Games. Mød danske atleter, familie og idrætspolitikere ved megabegivenheden.

World Games: Berlin i billeder
Sammenhold, sport og sejrsjubel. Indtryk fra Special Olympic World Games i Berlin.

World Games: ”Det giver så meget mening”
Unified partner Jakob Sevelsted Mathiasen elsker at være en del af Special Olympics, og har knyttet tætte bånd til sine holdkammerater med udviklingshandicap. Det er som at få nye brødre, fortæller han. 

Bolivianske drømme
I Bolivia dyrker flere og flere børn idræt på sportsskoler, støttet af Parasport Danmark og Dansk Handicap Forbund. Mød Ulices, Isabel og Luis, der har fået selvtillid og nye store drømme gennem sporten.

Frivillig IFORM: Carsten Sjørvad
Carsten Sjørvad startede Hammerum IF Specialfodbold for at give sin søn et godt fodboldtilbud. Nu står han bag Danmarks største para-fodboldstævne, ’Sommerbold på heden’.

Samarbejde = succes
Parasport Danmark skal være et idrætsligt bindeled mellem idrætsforbund, handicaporganisationer og kommuner. Derfor vil man frem til 2025 oprette 25 nye samarbejdsaftaler.

”Jeg vil nedbryde tabuer”
Celine Fugl Pedersen er deltager i Parasport Danmarks sportslejr ’Den Gode Oplevelse 2023’. Vi har mødt hende til en snak om forventningsglæde og om at have et sjældent og synligt handicap.

Jubel over finanslovsforslag
Parasport Danmarks formand John Petersson er svært tilfreds med, at kulturministeren og Team Danmark vil styrke parasporten på eliteniveau.

Siden Sidst
Kasper Hjulmand-besøg, Skole OL og parasport under DM-ugen.