Parasport Danmark logo hvid.png

Siden Sidst

FODBOLDBØRN FIK BESØG AF KASPER HJULMAND

FOTO: ANDERS KJÆRBYE
FOTO: ANDERS KJÆRBYE
FOTO: ANDERS KJÆRBYE
FOTO: ANDERS KJÆRBYE


Der var store smil og krammere til landstræner Kasper Hjulmand, da han den 10. august besøgte et internationalt fodboldstævne på Frederiksberg for børn og unge med cerebral parese. De omkring 100 piger og drenge fra England, Irland, Norge og Danmark fik en god overraskelse, da den danske landstræner kiggede forbi. Og Kasper Hjulmand nød at hilse på børnene:

– Det er også det, fodbolden kan. Entusiastiske piger og drenge, der har et fristed og et fællesskab, når bolden ruller. Der er ingenting som fodbold, der kan være med til at samle og skabe glæde. Det er bare livsbekræftende og fedt at se dem alle sammen spille i dag, fortalte han.

Stævnet var arrangeret af forældre og frivillige fra KB og Slangerup & Omegns IF og satte fokus på, at alle børn skal have mulighed for at spille fodbold og være en del af idrættens fællesskaber.

Hånd i hånd med landsholdet
Det var langt fra første gang, at Kasper Hjulmand og det danske herrelandshold viste opbakning til parafodbold. Tilbage i juni gik de danske landsholdsspillere på banen hånd i hånd med fodboldbørn med bl.a. ADHD og autisme til landskampen mod Nordirland i Parken. Det gjorde de for at vise, at fodbold skal være for alle børn. Fra anfører Simon Kjær lød det:

– På Herrelandsholdet er vi stolte af at kunne vise vores støtte og opbakning til fodboldklubber med plads til børn med særlige behov. Derfor giver vi 11 børn med diagnoser som ADHD og autisme en helt unik oplevelse på plænen i Parken. Det er vigtigt for os at vise, at fodbold er for alle børn, uanset baggrund.

Og fra et af de 11 børn, 10-årige Medin Zumberi, som spiller fodbold på ’Dream Team’ i Taastrup IF, lød det inden kampen:

– Det er helt vildt, at vi er blevet valgt. Jeg glæder mig rigtig meget til at møde landsholdet og få lov at komme med helt ind på banen.


KØRESTOLSRUGBY HITTEDE VED SKOLE-OL

Skole OL-finalen i Billund den 11.-14. juni samlede 7.000 elever og deres lærere til OL i børnehøjde. Her dystede de om medaljer, hilste på H.K.H. Kronprins Frederik, løb motionsløb og stiftede bekendtskab med parasporten.

Parasport Danmarks kom-og-prøv-aktivitet var denne gang kørestolsrugby, og det var et stort hit blandt børnene. Lærere og instruktører fik samtidig en god snak om parasport i hverdagens idrætstimer og inklusionen af elever med et handicap i undervisningen.


FEST OG PARASPORT I AALBORG

FOTO: LARS MØLLER
FOTO: LARS MØLLER
FOTO: LARS MØLLER
FOTO: LARS MØLLER
FOTO: LARS MØLLER
FOTO: LARS MØLLER
FOTO: LARS MØLLER
FOTO: LARS MØLLER


Sidst i juni var tusindvis af sportsglade danskere med til at fejre over 200 danske mesterskaber ved DM-ugen i Aalborg. Lørdag stemplede parasporten også flot ind.

I den velbesøgte Utzonparken inviterede Parasport Aalborg til kom-og-prøv-arrangement, mens para-atleterne kæmpede om medaljer på forskellige scener rundt om i Aalborg.

Ved den sportslige folkefest uddelte Parasport Danmark medaljesæt i el-hockey, Frame Running, svømning og Powerchair Football, mens Daniel Wagner tog del i almen-mesterskabet i længdespring, der foregik på Honnørkajen foran et veloplagt publikum.

Nye klubber og tilbud

Håndbold på Bornholm

Aakirkeby Idrætsforening har oprettet to håndboldhold for mennesker med udviklingshandicap og bevægelseshandicap. Et for børn/unge og et for voksne. Kontakt Marian Lundh på marian@aaif.dk eller tlf. 24 45 60 24.
www.aaif.dk

 

Fodbold i Nyborg

NGIF Fodbold (NyborgGIF Fodbold) tilbyder fodbold for voksne med særlige behov/udviklingshandicap. Kontakt Torlak Aner Hansen på torlakaner@gmail.com eller tlf. 40 34 19 56. 
Nyborg G&IF Fodbold (nyborggif-fodbold.dk)

 

Ridning i Vejen

Sdr. Hygum Rideklub tilbyder ridning for alle med et handicap. Kontakt John Hansen på shr@hygumrideklub.dk eller tlf. 60 48 74 01.
Sdr Hygum Rideklub

Fodbold i Esbjerg

Esbjerg IF 92 Parasport tilbyder fodbold for drenge og piger med særlige behov. Kontakt træner Lise Hansen på liseahansen@hotmail.com eller tlf. 28 19 31 12.
Esbjerg IF 92 Fodbold

 

Ridning i Holstebro

Holstebro Sportsrideklub tilbyder ridning for alle på almindelige hold. Kontakt formand Mikael Søgaard på  formand@holstebro-sportsrideklub.dk eller tlf. 31 58 49 98.
www.holstebro-sportsrideklub.dk

Kørestolsbasket i Horsens

Horsens Rolling Bandits er Danmarks nyeste kørestolsbasketball-klub. Kontakt Torben Hahn Nygaard på horsensrb@outlook.dk eller tlf. 28 56 00 19.
www.facebook.com/HorsensRB

 

Kørestolsbasket i Randers

Randers Cimbria har oprettet et kørestolsbasketball-hold. Kontakt Mike Nielsen på mike_cimbria@hotmail.com eller tlf. 24 44 87 84.
Randers Cimbria Basketball