Parasport Danmark logo hvid.png

Jubel over finanslovsforslag

Parasport Danmarks formand John Petersson er svært tilfreds med, at kulturministeren og Team Danmark vil styrke parasporten på eliteniveau.

Jubel over finanslovsforslag
FOTO: LARS MØLLER. Vedtages finanslovsforslaget vil bl.a. spillerne på kørestolsrugbylandsholdet være sikret støtte i form af personlige hjælpere til internationale stævner og træningslejre

Tekst: Jannik Lund Andersen


70 millioner kroner ekstra på over de kommende fire år skal være med til at sikre, at dansk eliteidræt følger med i den internationale konkurrence. Står det til kulturminister Jakob Engel-Schmidt og Team Danmark skal en del af de midler gå til at sikre, at para-atleterne kan få afgørende støtte i form af bl.a. personlige hjælpere, når de deltager i træningslejre og internationale konkurrencer.

- Det er et meget positivt signal fra kulturministeren og Team Danmark, der anerkender nogle af de særlige udfordringer, para-atleterne står over for, når de vil konkurrere på højeste niveau. Det har længe været et stort ønske for Parasport Danmark at gøre Team Danmark-støtten til personlige hjælpere permanent, og jeg ser finanslovsforslaget som en klar åbning i forhold til det, siger Parasport Danmarks formand John Petersson.


Guld værd
Frem mod de Paralympiske Lege i Paris 2024 er para-atleterne sikret støtte i form af personlige hjælpere mv. i deres sportslige forberedelser via et ekstraordinært tilskud til Team Danmark på årets idrætsaktstykke. Ved at gøre støtteordningen permanent vil Parasport Danmark og para-atleterne kunne eliminere en væsentlig usikkerhed i den langsigtede sportslige planlægning.

- Det betyder meget både sportsligt og menneskeligt, at para-atleterne ved, hvor de står også mere end ét år ude i fremtiden. Det, mener vi, er guld værd, siger John Petersson, der samtidig forventer, at milliontilskuddet bliver en anledning til at se på de generelle vilkår for para-atleterne.

- Det er oplagt, at vi sammen med Team Danmark skal kigge på, hvordan para-atleterne i lighed med atleterne uden handicap får optimeret det sportsligt set-up omkring sig, så de også fremover kan vinde medaljer til Danmark, siger han.

Regeringens finanslovsudspil skal nu forhandles med Folketingets partier. Bliver det vedtaget, er det Team Danmark, der råder over bevillingen og i sidste ende fordeler midlerne.