Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Daniel Wagner er udtaget til vinter-PL i PyeongChang. Foto: Lars Møller
Daniel Wagner er udtaget til vinter-PL i PyeongChang. Foto: Lars Møller
 

Daniel Wagner skal køre snowboard til vinter-PL

Opdateret d. 01-02-2018

Parasport Danmark har udtaget Daniel Wagner som den første danske para-atlet til vinter-PL i PyeongChang, der afvikles fra 9. til 18. marts.

 

Otte måneder efter benamputerede Daniel Wagner vandt sin første VM-titel i længdespring, kan han nu se frem til at få opfyldt endnu et stort karrieremål. Vejlenseren, der har kørt snowboard de seneste 10 år og vandt VM-bronze i La Molina i 2015, er nemlig lykkedes med sin ambitiøse satsning om at kvalificere sig til vinter-PL i PyeongChang.

 

- Det er helt fantastisk. Det er endnu en drøm, der går i opfyldelse for mig, og det er noget, jeg har arbejdet rigtig hårdt frem imod. Det bliver super fedt, siger Daniel Wagner, der stiller op i disciplinerne banked slalom og snowboard cross.

 

En utrolig præstation

Når Daniel Wagner spænder benprotesen på snowboardet i Sydkorea skriver han dansk parasportshistorie i flere henseender. Han bliver både den første dansker, der stiller op i snowboard ved de Paralympiske Lege, og den første medaljevinder fra et sommer-PL, der kvalificerer sig til et vinter-PL.

 

Daniel Wagners udtagelse til vinter-PL er blevet en realitet, efter at han er kommet sig helt over den kravebensskade, han pådrog sig på en træningslejr mellem jul og nytår. De internationale PL-krav klarede vejlenseren allerede i starten af december, da han kørte top ti placeringer hjem i sæsonens to første World Cup-afdelinger i Landgraaf og Pyha.

 

- Det er helt unikt, hvad Daniel Wagner har opnået. Han har arbejdet ekstremt hårdt på at få sin drøm om at repræsentere Danmark ved vinter-PL til at gå i opfyldelse, og derfor er jeg rigtig glad for, at han er kommet sig helt over sin skade, så udtagelsen nu kan blive en realitet, siger Michael Møllgaard Nielsen, der er elitechef i Parasport Danmark og chef de mission for den danske trup i PyeongChang.

 

Daniel Wagners succesfulde satsning imponerer også i eliteorganisationen Team Danmark, der støtter de bedste danske para-atleter.

 

- Det er imponerende, at Daniel Wagner har niveau til også at deltage i vinter-PL. Det siger noget om, hvilken alsidig en atlet han er. Daniel er en fornem repræsentant for parasporten, og vi håber, at hans deltagelse vil skabe positiv opmærksomhed om vinter-PL, siger direktør Lone Hansen.

 

Der er på nuværende tidspunkt yderligere én dansk para-atlet i spil til vinter-PL i PyeongChang. Alpinskiløber Kristian Schou Hedegaard, der har et synshandicap, kører i disse uger afgørende konkurrencer i slalom og storslalom for at samle point til verdensranglisten.

 

Se indslag fra DR Sporten her. 

 

Om Daniel Wagner

Alder: 24 år

Bopæl: Aarhus

Klub: Vejle IF

Handicap: Benamputeret på højre ben over knæet

Disciplin: Snowboard (banked slalom og snowboard cross)

Klassifikation: SB-LL 1

SoMe: www.facebook.com/daniel1leg

 

Om vinter-PL i PyeongChang

Vinter-PL afvikles i PyeongChang, Sydkorea, fra den 9. til 18. marts 2018. Det bliver de største vinterlege til dato med 670 atleter fra 45 lande - en stigning på 24 pct. atleter sammenlignet med Sotji 2014. Sammenlignet med forrige vinter-PL forventes andelen af kvindelige deltagere desuden at stige med 44 pct.

 

Der er seks sportsgrene på programmet: alpinski, skiskydning, langrendsski, slædehockey, snowboard og kørestolscurling. Der kæmpes om 80 medaljesæt.

 

Læs mere på www.pyeongchang2018.com/en/paralympics/index


Seneste Nyheder

Unikke rammer om paradart klar i Vejle
Nu åbner tilmeldingen til Special Olympics Skolefodbold 2018
Bliv en bedre sportscoach med LEDER.forendag
Tilmelding åben til københavnsk idrætsdag for børn og unge
Hvad skal der ske med breddeidrætten?
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Støt Skrab Vind 2017

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC

Vild Med Sport 2018 - Box

Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster