Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt

Foto

Daniel Wagner er udtaget til vinter-PL i PyeongChang. Foto: Lars Møller
Daniel Wagner er udtaget til vinter-PL i PyeongChang. Foto: Lars Møller
 

Daniel Wagner skal køre snowboard til vinter-PL

Opdateret d. 01-02-2018

Parasport Danmark har udtaget Daniel Wagner som den første danske para-atlet til vinter-PL i PyeongChang, der afvikles fra 9. til 18. marts.

 

Otte måneder efter benamputerede Daniel Wagner vandt sin første VM-titel i længdespring, kan han nu se frem til at få opfyldt endnu et stort karrieremål. Vejlenseren, der har kørt snowboard de seneste 10 år og vandt VM-bronze i La Molina i 2015, er nemlig lykkedes med sin ambitiøse satsning om at kvalificere sig til vinter-PL i PyeongChang.

 

- Det er helt fantastisk. Det er endnu en drøm, der går i opfyldelse for mig, og det er noget, jeg har arbejdet rigtig hårdt frem imod. Det bliver super fedt, siger Daniel Wagner, der stiller op i disciplinerne banked slalom og snowboard cross.

 

En utrolig præstation

Når Daniel Wagner spænder benprotesen på snowboardet i Sydkorea skriver han dansk parasportshistorie i flere henseender. Han bliver både den første dansker, der stiller op i snowboard ved de Paralympiske Lege, og den første medaljevinder fra et sommer-PL, der kvalificerer sig til et vinter-PL.

 

Daniel Wagners udtagelse til vinter-PL er blevet en realitet, efter at han er kommet sig helt over den kravebensskade, han pådrog sig på en træningslejr mellem jul og nytår. De internationale PL-krav klarede vejlenseren allerede i starten af december, da han kørte top ti placeringer hjem i sæsonens to første World Cup-afdelinger i Landgraaf og Pyha.

 

- Det er helt unikt, hvad Daniel Wagner har opnået. Han har arbejdet ekstremt hårdt på at få sin drøm om at repræsentere Danmark ved vinter-PL til at gå i opfyldelse, og derfor er jeg rigtig glad for, at han er kommet sig helt over sin skade, så udtagelsen nu kan blive en realitet, siger Michael Møllgaard Nielsen, der er elitechef i Parasport Danmark og chef de mission for den danske trup i PyeongChang.

 

Daniel Wagners succesfulde satsning imponerer også i eliteorganisationen Team Danmark, der støtter de bedste danske para-atleter.

 

- Det er imponerende, at Daniel Wagner har niveau til også at deltage i vinter-PL. Det siger noget om, hvilken alsidig en atlet han er. Daniel er en fornem repræsentant for parasporten, og vi håber, at hans deltagelse vil skabe positiv opmærksomhed om vinter-PL, siger direktør Lone Hansen.

 

Der er på nuværende tidspunkt yderligere én dansk para-atlet i spil til vinter-PL i PyeongChang. Alpinskiløber Kristian Schou Hedegaard, der har et synshandicap, kører i disse uger afgørende konkurrencer i slalom og storslalom for at samle point til verdensranglisten.

 

Se indslag fra DR Sporten her. 

 

Om Daniel Wagner

Alder: 24 år

Bopæl: Aarhus

Klub: Vejle IF

Handicap: Benamputeret på højre ben over knæet

Disciplin: Snowboard (banked slalom og snowboard cross)

Klassifikation: SB-LL 1

SoMe: www.facebook.com/daniel1leg

 

Om vinter-PL i PyeongChang

Vinter-PL afvikles i PyeongChang, Sydkorea, fra den 9. til 18. marts 2018. Det bliver de største vinterlege til dato med 670 atleter fra 45 lande - en stigning på 24 pct. atleter sammenlignet med Sotji 2014. Sammenlignet med forrige vinter-PL forventes andelen af kvindelige deltagere desuden at stige med 44 pct.

 

Der er seks sportsgrene på programmet: alpinski, skiskydning, langrendsski, slædehockey, snowboard og kørestolscurling. Der kæmpes om 80 medaljesæt.

 

Læs mere på www.pyeongchang2018.com/en/paralympics/index


Seneste Nyheder

Tilmeldingen er ÅBEN til Special Olympics Skolefodboldturneringen 2019
Tilmelding til Sportsskolerne er i fuld gang!
Få overblikket: Danskere i konkurrence ved Special Olympics World Games
Special Olympics World Games skudt i gang i Abu Dhabi
De danske pararyttere er klar til årets første internationale stævne
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Sportsskoler 2019 - Genveje

Parasport Webshop

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster